ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

Ніжки за смаком нагадують смажені пельмені. З даної кількості продуктів виходить 2 великі тарілки ніжок.

 ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

 ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

 ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

Святкові страви до великоднього столу x Інгредієнти

  • м'ясний фарш – 550 г
  • кефір – 220 г
  • сіль – 2 ч.л.
  • борошно – 400 г
  • сода – 0,5 ч.л.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> часник – 2 часточки
  • перець духмяний – 1 щіпка
  • яйце – 3 шт.
  • сухарі панірувальні – 250 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

Приготувати тісто: в глибоку ємність налити кефір, посолити (приблизно 0,5 ч.л.), поступово (порційно) додати борошно , перемішуючи лопаткою після кожної порції. Перед останньою порцією додати соду, потім решту борошна і добре перемішати. Крок 2

ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

Якщо в мисці замішувати важко, викласти на стіл і замісити нещільне тісто. Накрити плівкою і дати відпочити хвилин 20-30. Крок 3

ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

Поки тісто відпочиває, приготувати фарш. М'ясо можна використовувати будь-який, але краще куряче або свиняча вирізка. М'ясо перекрутити на м'ясорубці з цибулею і часником, посолити, поперчити. Добре перемішати. Крок 4

ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

Тісто розкачати в пласт товщиною приблизно 3 мм. Склянкою вирізати з тіста кружечки. Крок 5

ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

На кожен гурток з тіста покласти солону соломку так, щоб вона на пару сантиметрів виходила за краї тіста. В середину викласти фарш (приблизно 1 ч.л. з верхом). Крок 6

ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

Краї тесту защипнуть. Покласти на робочу поверхню заготовки швом до себе і ножем розрізати навпіл (краю защипувати не потрібно). Крок 7

ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

Кожну ніжку вмочити в збитому яйці, потім обваляти в панірувальних сухарях. Крок 8

ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

Обсмажувати на попередньо прогрітій сковороді в рослинному маслі (я смажила під кришкою) на слабкому вогні до золотистої скоринки. Крок 9

ЗАКУСКА А-ЛЯ перепелині НІЖКИ

Подавати можна в такому вигляді, а можна з вершково-лаймовим соусом: 130 г кефіру, 70 г натурального йогурту, 100 г легкого майонезу (можна не додавати, але тоді додати в соус трохи гірчиці), кілька гілочок кінзи , сік половини лайма, 1 зубчик часнику, 0,5 ч.л. сушеної петрушки, 1/8 ч.л. подрібненого кмину, сіль, перець за смаком. Все збити в блендері. Смачного!

0/5 (0 Reviews)