Інгредієнти
- сухий базилік – 0,5 ч. л.
- сіль
- сир пармезан тертий – 100 г
- свіжий зелений горошок – 100 г
- масло оливкове – 6 ст. л.
- сир моцарелла – 150 г
- фарш яловичий – 200 г
- часник – 1 зубчик
- баклажани – 2 ШТ.
- помідори – 1 кг
- макарони короткі – 400 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготувати томатний соус . Помідори вимити і нарізати шматочками. Часник очистити. У сотейнику розігріти 3 ст. л. оливкового масла, покласти часник і обсмажувати 3-4 хв., потім видалити. Покласти в часникове масло помідори і тушкувати, помішуючи, на повільному вогні 10-15 хв. Протерти через сито. Крок 2
Моццареллу нарізати маленькими шматочками. Баклажани вимити, обсушити і тонко нарізати поздовжніми пластинами завтовшки 5 мм. Розігріти суху сковороду; обсмажити пластини баклажанів з обох сторін, по 2-3 хв. Перекласти на тарілку, злегка приправити сіллю. Крок 3
У глибокій сковороді розігріти 2 ст. л. оливкового масла. Покласти фарш, обсмажувати при постійному помішуванні протягом 4-5 хв. Посолити і поперчити. Додати томатний соус і горошок. Готувати 10 хв., Потім зняти з вогню і посипати базиліком. Крок 4
Закип'ятити воду в каструлі і варити макарони на 3 хв. менше зазначеного на упаковці часу. Відкинути на друшляк, обсушити і додати в сковороду з фаршем. Зняти з вогню, додати моццареллу і пармезан, перемішати. Крок 5
Змастити баклажани залишилися оливковою олією і викласти в глибоку форму, злегка накладаючи пластини один на одного. Крок 6
Наповнити начинкою форму з баклажанами. Запікати в розігрітій до 180 ° С духовці 20 хв. Вийняти з духовки, перевернути на тарілку. Дати охолонути, 10 хв., Потім зняти форму і нарізати.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!