КУПОЛ З БАКЛАЖАНОВ

Інгредієнти

  • сухий базилік – 0,5 ч. л.
  • сіль
  • сир пармезан тертий – 100 г
  • свіжий зелений горошок – 100 г
  • масло оливкове – 6 ст. л.
  • сир моцарелла – 150 г
  • фарш яловичий – 200 г
  • часник – 1 зубчик
  • баклажани – 2 ШТ.
  • помідори – 1 кг
  • макарони короткі – 400 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Приготувати томатний соус . Помідори вимити і нарізати шматочками. Часник очистити. У сотейнику розігріти 3 ст. л. оливкового масла, покласти часник і обсмажувати 3-4 хв., потім видалити. Покласти в часникове масло помідори і тушкувати, помішуючи, на повільному вогні 10-15 хв. Протерти через сито. Крок 2

КУПОЛ З БАКЛАЖАНОВ

Моццареллу нарізати маленькими шматочками. Баклажани вимити, обсушити і тонко нарізати поздовжніми пластинами завтовшки 5 мм. Розігріти суху сковороду; обсмажити пластини баклажанів з обох сторін, по 2-3 хв. Перекласти на тарілку, злегка приправити сіллю. Крок 3

КУПОЛ З БАКЛАЖАНОВ

У глибокій сковороді розігріти 2 ст. л. оливкового масла. Покласти фарш, обсмажувати при постійному помішуванні протягом 4-5 хв. Посолити і поперчити. Додати томатний соус і горошок. Готувати 10 хв., Потім зняти з вогню і посипати базиліком. Крок 4

КУПОЛ З БАКЛАЖАНОВ

Закип'ятити воду в каструлі і варити макарони на 3 хв. менше зазначеного на упаковці часу. Відкинути на друшляк, обсушити і додати в сковороду з фаршем. Зняти з вогню, додати моццареллу і пармезан, перемішати. Крок 5

КУПОЛ З БАКЛАЖАНОВ

Змастити баклажани залишилися оливковою олією і викласти в глибоку форму, злегка накладаючи пластини один на одного. Крок 6

КУПОЛ З БАКЛАЖАНОВ

Наповнити начинкою форму з баклажанами. Запікати в розігрітій до 180 ° С духовці 20 хв. Вийняти з духовки, перевернути на тарілку. Дати охолонути, 10 хв., Потім зняти форму і нарізати.

0/5 (0 Reviews)