КУРЧАТА фаршировані Фрік

Freekhe-Фрике (фріка, фрік) – це незріла молода пшениця, яку обпалюють на вогні разом з колосьямі.Молодую пшеницю збирають разом з колоссям, сушат.После чого обпалюють, колосся згоряють, а пшениця немає. У Фрике через це процесу виходить смак і запах копченості. Фрике буває з цільних зерен і дробленная.Із цільних зерен готують різноманітні гарніри, плов, фарширують птицю і дічь.А з дробленої готують супи.В залежності від діалекту, цю пшеницю називають: Фрике або фрік або фріка. Цю пшеницю в основному використовують в арабській кухні.

 КУРЧАТА фаршировані фрік

Кращі народні рецепти. Птах x Інгредієнти

  • цільнозерновий пшениця Фрике – 2 склянки
  • коріандр мелений – 1 ч. Л.
  • часник великий – 3 зубчики
  • масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • цибулина велика – 1 шт.
  • топлене козяче масло – 3 ст. л.
  • рубаний м'ясний фарш – 350 г
  • мелена паприка – 1 ч. Л.
  • ямайський перець (allspice) – 1 ч. Л.
  • курча – 2 шт. по 500 г

маринад:

  • лимон (невеликий) – 1 шт.
  • перець чорний мелений – за смаком
  • масло оливкове – 6 ст. л.
  • зіра мелена – 2 ч. л.
  • зелень коріандру – 1 невеликий пучок
  • сіль дрібна морська – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Пшеницю Фрике перебрати. Промити, змінюючи воду кілька разів. Налити води в миску з пшеницею і залишити на ніч. Приготувати маринад для курчат. Для цього змішати оливкове масло, лимонний сік, мелену зіру, 2 столові ложки дрібно порізаної зелені коріандру, солі і чорного перцю за смаком. Покласти курчат в маринад і маринувати 1-2 години, періодично струшуючи миску. Розжарити топлене масло в каструлі з товстим дном або казані і обсмажити Фрике близько хвилини, постійно перемішуючи. Додати 4 склянки води. Дати закипіти, посолити Фрике і готувати при відкритій кришці до тих пір, поки вода і Фрике будуть на одному рівні і з'явиться невелике “булькання”. Закрити на цьому моменті каструлю кришкою, поставити її на розпилювач вогню і готувати до готовності Фрике. Окремо посмажити дрібно порізану цибулю і часник зі спеціями на середньому вогні до м'якості. Додати фарш і, розбиваючи дерев'яною лопаткою фарш, обсмажити близько хвилини. Додати обсмажений фарш в Фрике і перемішати. Дати суміші трохи охолонути, а потім нафарширувати нею курчат. Покласти їх у вогнетривку форму і полити маринадом, в якому вони лежали. Закрити форму фольгою, і запікати протягом години в духовці, попередньо розігрітій до 200 ° C. Після зняти фольгу і запекти курчат до рум'яної скоринки, періодично поливаючи маринадом. Час, що залишився Фрике з фаршем підігріти. Зверху покласти курчат. Посипати зеленню коріандру і зернами граната. Також можна посипати обсмаженими горіхами пінії або кедровими або обсмаженою мигдалем. Подавати з салатом і йогуртом. Смачного! Господині на замітку

& quot; Freekhe & quot; – Фрике (фріка, фрік) – це незріла молода пшениця, яку обпалюють на вогні разом з колоссям. Молоду пшеницю збирають разом з колоссям, сушать. Після чого обпалюють, колосся згоряють, а пшениця немає. Через це у Фрике виходить смак і запах копченості. Фрике буває з цільних зерен і подрібнене. З цільних зерен готують різноманітні гарніри, плов, фарширують птицю і дичину. З роздробленої готують супи. Залежно від діалекту, цю пшеницю називають Фрике, фрік або фріка. В основному вона використовується в арабській кухні.

0/5 (0 Reviews)