Курка, тушкована З ЧЕРВОНИМ вином, шинкою І ПРАЦЮЄМО

Курка, тушкована з ЧЕРВОНИМ вином, шинкою І ПРАЦЮЄМО

Інгредієнти

  • 8 курячих стегон з кісточкою
  • 300 мл червоного вина
  • 1 банка (400 г) різаних томатів
  • 225 г вареної шинки
  • 1 стебло порею
  • рубана зелень петрушки
  • 2 гілочки свіжого чебрецю або 0,5 ч. л. сушеного
  • 1 ст. л. томатного пюре
  • 1 червоний і 1 зелений солодкий перець
  • 1 ч. Л. паприки
  • масло оливкове – 2 ст.л.
  • часник – 2 зубчики

Покроковий рецепт приготування

Розігріти духовку до 160 & # 186; С. Масло розігріти в сотейнику і обсмажити в ньому курку на сильному вогні, щоб вона підрум'янилася з усіх боків. Вийняти курку і відкласти в сторону. Трохи зменшити вогонь, всипати очищені від насіння і розрізані на 4 частини перці. Обсмажувати 2-3 хв., Помішуючи, щоб подрумянились. Додати рубаний часник і крупно нарізану цибулю-порей (тільки біла частина), смажити ще 3 хв., Потім змішати з нарізаною кубиками шинкою. Посипати паприкою, влити вино і готувати 3-4 хв. Додати томати, томатне пюре і чебрець, все добре перемішати. Знову помістити в сотейник курку, влити воду, щоб покривала курку, приправити. Довести до слабкого кипіння, накрити кришкою і перенести в духовку. Готувати 1 год., Щоб соус загус, а курка стала м'якою. Посипати петрушкою і подавати з картопляним пюре. ДО РЕЧІ Курку можна заморозити на строк до 2 місяців. Для цього її треба повністю остудити, перекласти в контейнер для заморожування, закрити кришкою і помістити в морозильну камеру. Перед подачею на стіл повністю розморозити в холодильнику, залишивши на ніч. Розігрівати при 180 & # 186; С протягом 45 хв.

0/5 (0 Reviews)