Курячі КОТЛЕТКИ з оливками

Інгредієнти

  • коріандр – 1 пучок
  • яйця – 2 шт.
  • фарш курячої грудинки – 1 кг
  • велика цибулина – 1 шт.
  • хліб – 2-3 шматочки
  • сіль, чорний перець – за смаком
  • гострий зелений перчик – 1 шт.
  • борошно – 1 склянка
  • лимонна цедра – 2 ч. Л.
  • часник – 3 зубчики

для соусу:

  • вичавлений лимон – 1/3 склянки
  • курячий бульйон або вода – 3 склянки
  • оливки зелені – 200 г
  • оливкового масла – 3 ст. л.
  • цибуля-шалот – 12 шт.

Покроковий рецепт приготування

1. Приготування котлет: Змішуємо в великій мисці курячий фарш, дрібно нарізану цибулину, дрібно нарізаний часник, тонко нарізаний гострий перець, заздалегідь розмочений у воді хліб, дрібно нарізаний коріандр, лимонну цедру, яйця, сіль і перець. Ретельно перемішуємо всі ці інгредієнти і відставляємо на годину, щоб всі смаки вбралися. 2. Беремо суміш фаршу і робимо маленькі котлетки. Занурюємо в борошно. 3. В оливковій олії обсмажуємо котлети з двох сторін до золотистого кольору. 4. Приготування соусу. У велику плоску каструлю вливаємо воду або курячий бульйон, оливкова олія, лимонний сік, оливки, цибулю-шалот, сіль, перець і доводимо до кипіння. 5. Потім кладемо котлети в каструлю з соусом і знову доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо на маленькому вогні 45 хв. Подаємо з рисом або кус-кусом.

0/5 (0 Reviews)