Курячі КОТЛЕТКИ З сочевиці

КУРЯЧІ КОТЛЕТКИ З сочевиці

Інгредієнти

  • скибочки білого хліба без кірки – 3 шт.
  • білок – 1 шт.
  • товчений часник – 1 зубчик
  • сіль – за смаком
  • томати у власному соку – 250 г
  • тертий пармезан – 40 г
  • гілочка петрушки – 1 шт.
  • зелена сочевиця – 120 г
  • борошно – 1 ст. л.
  • масло оливкове – 3 ст. л.
  • лист лавровий – 1 шт.
  • курячий фарш – 500 г
  • молоко – 1 стакан
  • цибуля – 1 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 КУРЯЧІ КОТЛЕТКИ З сочевиці

Приготувати котлетки. Хліб замочити в молоці, потім злегка віджати. Цибулю і часник очистити, подрібнити і обсмажити в 1 ст. л. масла, 5 хв. Крок 2

КУРЯЧІ КОТЛЕТКИ З сочевиці

Змішати курячий фарш з розмоченим хлібом, цибулею, часником і білком. Приправити сіллю і перцем і ретельно перемішати. Крок 3

КУРЯЧІ КОТЛЕТКИ З сочевиці

Вологими руками виліпити з фаршу котлетки діаметром приблизно 2,5 см. Скласти на присипаний борошном тацю і поставити в холодильник. Крок 4

КУРЯЧІ КОТЛЕТКИ З сочевиці

Чечевицю вимити і відварити у великій кількості підсоленої води до готовності, 20 хв. Відкинути на друшляк. Томати розім'яти виделкою. Крок 5

КУРЯЧІ КОТЛЕТКИ З сочевиці

У великому сотейнику розігріти масло, що залишилося і обсмажити котлетки, часто їх перевертаючи, 6 хв. Крок 6

КУРЯЧІ КОТЛЕТКИ З сочевиці

Додати томати разом з соком, лавровий лист і петрушку, гасити 4 хв. Всипати сочевицю, перемішати і залишити на невеликому вогні на 6-8 хв. Перед подачею видалити петрушку і лавровий лист і посипати гаряче блюдо тертим пармезаном.

0/5 (0 Reviews)