Курячі КОТЛЕТИ з соусом з цибулі-порею

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З СОУСОМ З цибулі-порею

Інгредієнти

  • вино біле сухе – 200 мл
  • вершки жирністю 35% – 150 мл
  • рослинне масло для обсмажування
  • стебло цибулі-порею ( біла і світло-зелена частина) – 1 шт.
  • курячий фарш – 400 г
  • молоко – 0,5 склянки
  • яйце – 1 шт.
  • пучок петрушки – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • шматки білого хліба без кірки – 4 шт.
  • сіль – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ з соусом з цибулі-порею

Ріпчасту цибулю очистити і дуже дрібно нарізати. Розігріти в сковороді трохи рослинного масла, обсмажити половину цибулі до м'якості, 3 хв. Хліб розмочити в молоці, потім злегка віджати. Змішати в мисці курячий фарш, вимочений в молоці хліб, обсмажену цибулю і яйце. Приправити сіллю і перцем. Ретельно вимісити фарш. Крок 2

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ з соусом з цибулі-порею

Виліпити з фаршу круглі котлетки розміром з м'ячик для пінг-понгу. Крок 3

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З соусом з цибулі-порею

Розігріти в сковороді 2 ст. л. рослинного масла і обсмажити котлети до рум'яної скоринки, по 4 хв. з кожного боку. Накрити сковороду кришкою і залишити на мінімальному вогні. Крок 4

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ з соусом з цибулі-порею

Приготувати соус. Лук-порей і петрушку вимити і крупно нарізати. Крок 5

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З соусом з цибулі-порею

у сотейнику обсмажити в невеликій кількості олії ріпчасту цибулю, 3 хв. Влити вино і готувати 4 хв. Додати порей і петрушку, готувати 3 хв. Крок 6

КУРЯЧІ КОТЛЕТИ З соусом з цибулі-порею

Влити в соус вершки, перемішати і варити, час від часу помішуючи, 5 хв. Дати трохи охолонути, потім подрібнити в блендері в пюре. Викласти в сотейник, посолити, поперчити за смаком і прогріти до потрібної температури. Котлети викласти на блюдо, полити соусом. Подавати з овочами.

0/5 (0 Reviews)