Інгредієнти
- вино біле сухе – 200 мл
- вершки жирністю 35% – 150 мл
- рослинне масло для обсмажування
- стебло цибулі-порею ( біла і світло-зелена частина) – 1 шт.
- курячий фарш – 400 г
- молоко – 0,5 склянки
- яйце – 1 шт.
- пучок петрушки – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- шматки білого хліба без кірки – 4 шт.
- сіль – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Ріпчасту цибулю очистити і дуже дрібно нарізати. Розігріти в сковороді трохи рослинного масла, обсмажити половину цибулі до м'якості, 3 хв. Хліб розмочити в молоці, потім злегка віджати. Змішати в мисці курячий фарш, вимочений в молоці хліб, обсмажену цибулю і яйце. Приправити сіллю і перцем. Ретельно вимісити фарш. Крок 2
Виліпити з фаршу круглі котлетки розміром з м'ячик для пінг-понгу. Крок 3
Розігріти в сковороді 2 ст. л. рослинного масла і обсмажити котлети до рум'яної скоринки, по 4 хв. з кожного боку. Накрити сковороду кришкою і залишити на мінімальному вогні. Крок 4
Приготувати соус. Лук-порей і петрушку вимити і крупно нарізати. Крок 5
у сотейнику обсмажити в невеликій кількості олії ріпчасту цибулю, 3 хв. Влити вино і готувати 4 хв. Додати порей і петрушку, готувати 3 хв. Крок 6
Влити в соус вершки, перемішати і варити, час від часу помішуючи, 5 хв. Дати трохи охолонути, потім подрібнити в блендері в пюре. Викласти в сотейник, посолити, поперчити за смаком і прогріти до потрібної температури. Котлети викласти на блюдо, полити соусом. Подавати з овочами.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!