Щавель, зростаючий у нас мало не під ногами, донині викликає суперечки серед медиків. З одного боку, важко заперечувати його корисні властивості: він активізує діяльність різних внутрішніх органів людини, покращує роботу кишечника. З іншого боку, через великий вміст щавлевої кислоти він здатний викликати серйозні порушення в обміні речовин. Нам здається, що в усьому просто треба знати міру. І це не тільки про щавель.
Інгредієнти
- 500 г філе курячих стегенець
- 2 великі цибулини
- 2 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
- 1 маленьке яйце
- сіль, мелений чорний перець
Для соусу:
- 1 середній пучок щавлю
- 1 середній пучок листя черемші
- 1 середній пучок петрушки
- 1 цибулина
- 200 мл овочевого бульйону
- сік четвертинки лимона
- 2-3 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Куряче філе наріжте довільними шматками і пропустіть через м'ясорубку. Крок 2 Цибулю очистіть, дрібно наріжте, обсмажте в 1 ст. л. розігрітого масла до м'якості, 5 хв. Крок 3 Змішайте в мисці курячий фарш, обсмажену цибулю і яйце. Приправте сіллю і перцем. Ретельно вимісити фарш. Виліпити з фаршу невеликі круглі котлетки, обмажте їх маслом, що залишилося і приготуйте в пароварці, приблизно 25 хв. Крок 4 Для соусу щавель, черемшу і петрушку крупно наріжте. У сотейнику припустите під кришкою без масла цибулю, 2 хв. Влийте гарячий бульйон і лимонний сік, готуйте 4 хв. Додайте зелень і готуйте на сильному вогні 3-4 хв. Крок 5 Дайте трохи охолонути, потім подрібнити блендером в пюре, при включеному моторі влийте оливкову олію. Приправте сіллю і перцем. Крок 6 Розкладіть котлети по тарілках, полийте соусом. Подавайте гарячими. Господині на замітку
Кислота щавлева активізується лише при тепловій обробці. Свіже листя щавлю можна додавати в зелені і картопляні салати без обмеження.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!