Інгредієнти
- сіль
- по 2-3 ст. л. рубаної зелені петрушки і кропу для подачі
для супу:
- 3 стебла черешкові селери
- 1 маленький пастернак
- 3 л питної води
- 3 середні моркви
- 4-5 дрібних цибулин
- щіпка меленої куркуми
- 1,5 кг курки
для фрикадельок:
- 1 ст. л. тертого лука
- яйце – 1 шт
- 0,5 кг курячого фаршу
- 2-3 ст. л. хлібних крихт
- рубана зелень петрушки
- 3 зубчики часнику
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Курку порізати на порції, покласти у велику каструлю. Залити водою, довести до кипіння і зменшити вогонь. Зняти з бульйону піну. Морква, селера і пастернак нарізати великими шматочками. Покласти в каструлю разом з цибулинами, приправити куркумою. Варити 2 ч. За півгодини до готовності покласти половину зелені петрушки і кропу. Перед подачею на стіл додати в суп залишилася зелень і 1 зубчик часнику. Покласти в кожну тарілку по 2-3 фрикадельки, залити їх гарячим супом і посипати петрушкою. Крок 2 Для фрикадельок перемішати у великій мисці курячий фарш, хлібні крихти, 2 нарізану зубчики часнику, петрушку, тертий лук, сіль і перець. Влити трохи води. Розділити яйце на жовток і білок, додати жовток до фаршу. Збити білки в піну і ввести їх в отриману суміш. Закрити фарш кришкою і поставити в холодильник на 30 хв. Крок 3 Мокрими руками скачати з фаршу невеликі кульки, опустити їх в каструлю з киплячою водою і зменшити вогонь. Вода в каструлі повинна слабо кипіти. Потім закрити каструлю кришкою і варити 15-20 хв. Дати настоятися 10-15 хв. Подавати гарячим, розлив по порційних тарілках, приправивши сіллю, перцем і пряними травами.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!