Інгредієнти
- масло вершкове – 50 г
- кефір – 2 ст. л.
- яйце – 1 шт.
- цукор – 0,5 ч. л.
- сіль – 0,25 ст. л.
- борошно – 500 г
- рослинне масло
для начинки:
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- корінь імбиру – 1,5 см
- м'ята, кінза – по 0,5 пучка
- жирний баранячий фарш – 300 г
- гранат – 1 шт.
- сіль – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Вершкове масло розтопити, дати охолонути, потім змішати з кефіром, яйцем, цукром і сіллю. Влити суміш в просіяне борошно, додати 0,25 склянки води кімнатної температури і ретельно перемішати. Крок 2
викласти тісто на робочу поверхню і добре вимісити руками. Покласти в миску, накрити серветкою і дати постояти 30 хв. Крок 3
Лук і корінь імбиру очистити, дрібно нарізати. Зелень промити, обсушити і нашаткувати. З'єднати фарш з цибулею, зеленню і імбиром. Посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати. Крок 4
Тісто розділити на 4-5 рівних частин, скачати їх в джгутики. Розрізати джгутики на невеликі шматочки. Тонко розкачати кожен шматочок в коло діаметром 12-15 см. Викласти на них по десертній ложці фаршу. Крок 5
Скласти гуртки навпіл і защипнути краю. Крок 6
Розжарити сковороду з товстим дном і без масла обсмажити Кутаб, по 4-5 хв. з кожного боку. По 1 ст. л. рослинного масла додати в разі потреби. Гранат очистити, відокремити зерна. Готові Кутаб скласти один на одного, пересипаючи кожен шар зернами граната, укрити рушником і дати постояти 10 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!