Кутаба З м'ясом І ГРАНАТОМ

Кутаба З м'ясом І ГРАНАТОМ

Інгредієнти

  • масло вершкове – 50 г
  • кефір – 2 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 0,5 ч. л.
  • сіль – 0,25 ст. л.
  • борошно – 500 г
  • рослинне масло

для начинки:

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • корінь імбиру – 1,5 см
  • м'ята, кінза – по 0,5 пучка
  • жирний баранячий фарш – 300 г
  • гранат – 1 шт.
  • сіль – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Вершкове масло розтопити, дати охолонути, потім змішати з кефіром, яйцем, цукром і сіллю. Влити суміш в просіяне борошно, додати 0,25 склянки води кімнатної температури і ретельно перемішати. Крок 2

Кутаба З м'ясом І ГРАНАТОМ

викласти тісто на робочу поверхню і добре вимісити руками. Покласти в миску, накрити серветкою і дати постояти 30 хв. Крок 3

Кутаба З м'ясом І ГРАНАТОМ

Лук і корінь імбиру очистити, дрібно нарізати. Зелень промити, обсушити і нашаткувати. З'єднати фарш з цибулею, зеленню і імбиром. Посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати. Крок 4

Кутаба З м'ясом І ГРАНАТОМ

Тісто розділити на 4-5 рівних частин, скачати їх в джгутики. Розрізати джгутики на невеликі шматочки. Тонко розкачати кожен шматочок в коло діаметром 12-15 см. Викласти на них по десертній ложці фаршу. Крок 5

Кутаба З м'ясом І ГРАНАТОМ

Скласти гуртки навпіл і защипнути краю. Крок 6

Кутаба З м'ясом І ГРАНАТОМ

Розжарити сковороду з товстим дном і без масла обсмажити Кутаб, по 4-5 хв. з кожного боку. По 1 ст. л. рослинного масла додати в разі потреби. Гранат очистити, відокремити зерна. Готові Кутаб скласти один на одного, пересипаючи кожен шар зернами граната, укрити рушником і дати постояти 10 хв.

0/5 (0 Reviews)