Інгредієнти
- Фарш зі свинини і яловичини – 600 г
- Ріпчасту цибулю – 2 шт.
- Філе анчоуса – 3 шт.
- Каперси – 50 г
- Яйце – 1 шт.
- Білий хліб – 2 скибочки
- Молоко – 3 ст. л.
- Вершкове масло – 50 г
- М'ясний або овочевий бульйон – 200 мл
- Петрушка – невеликий пучок
- Вершки – 120 мл
- Цедра лимона – 1 лимон
- Лавровий лист – 1 шт.
- Мелена паприка – 10 г
- Мелена мускатний горіх – 1 щіпка
- Запашний перець – 3 горошини
- Сіль – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготувати мультиварку і інгредієнти. Крок 2
Білий хліб замочити в молоці і розім'яти. Цибулю нарізати невеликими кубиками. У чашу мультиварки покласти вершкове масло, встановити режим «Жарка». Розтопити масло, додати цибулю і готувати, помішуючи, до прозорості – приблизно 10-12 хвилин. Крок 3
Анчоуси розім'яти виделкою. З'єднати в мисці фарш, анчоуси, розмочений хліб, цибуля, дрібно нарізану петрушку. Підсолити, додати паприку і мускатний горіх і перемішати. Вологими руками сформувати фрикадельки розміром з м'яч для пінг-понгу і покласти їх на тарілку. Накрити плівкою і прибрати в холодильник на 20 хвилин. Крок 4
Вологими руками сформувати фрикадельки розміром з м'яч для пінг-понгу і покласти їх на тарілку. Накрити плівкою і прибрати в холодильник на 20 хвилин. Крок 5
У чашу мультиварки налити бульйон, додати лавровий лист, цедру лимона, запашний перець і каперси. Влити вершки, довести бульйон до кипіння. Акуратно покласти в киплячий бульйон фрикадельки, накрити кришкою, встановити режим «Підігрів» на 30 хвилин. Крок 6
Кенигсбергских клопси готові. До Клопс подати відварений на пару картоплю.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!