КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПАМПУШКИ баоцзя

КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПАМПУШКИ баоцзя

Інгредієнти

  • 3 склянки борошна
  • 1 ст. л. свіжих дріжджів (або 2 ч. л. сухих)
  • 1/4 ч. л. соди

Для начинки:

  • 750 г свинячого фаршу
  • 1 яєчний білок
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. з гіркою кукурудзяного крохмалю
  • 2 ст. л. рисового вина або сухого хересу
  • 1 ст. л. цукру
  • 4 пера зеленої цибулі
  • 2 см кореня свіжого імбиру
  • 4 ст. л. кунжутного масла

Соус для умочування:

  • рисовий оцет, соєвий соус, перець чилі, кунжут

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПАМПУШКИ баоцзя

Замісити тісто з муки і розведених в 1 склянці води дріжджів, поставте для бродіння мінімум на 1 год в тепле місце. Соду розведіть в 2 ч. Л. теплої води, збризніть тісто, злегка його вимісити і дайте постояти ще 10 хв. Обробити тісто на кульки (приблизно 10 шт.) І розкачайте їх в круглі коржі, злегка потовщені в центрі.

Для начинки подрібніть зелену цибулю, імбир очистіть і натріть на тертці. Змішайте крохмаль з 1 ст. л. холодної води. Білок злегка збийте. Потім ретельно змішайте всі інгредієнти начинки. Крок 2

КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПАМПУШКИ баоцзя

Покладіть в центр кожного коржика начинку і зліпити пампушку в формі лотоса з допомогою 16-18 «швів» наступним чином: візьміть корж з начинкою в ліву руку, а трьома пальцями правої руки – великим, вказівним і середнім – закрийте пиріжок по колу дрібними защипами в вигляді корони, залишаючи отвір по центру. Крок 3

КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПАМПУШКИ баоцзя

Викладіть пампушки в пароварку. Варіть 10-15 хв.
Змішайте соєвий соус з оцтом в рівних частинах, додайте подрібнений чилі і обсмажений кунжут.

Рада гастроному
В отвір по центру пампушок зручно вливати соус, з яким вони подаються. Китайський рисовий оцет ви при бажанні можете замінити лимонним соком.
баоцзя готують також з овочевою начинкою (тофу, гарбуз, капуста, спеції) або з начинкою з солодкої бобової пасти як десерт. Ці пампушки можна заморозити, а потім розігріти на пару – без всякої втрати смаку.
Господині на замітку Згідно з легендою, баоцзи були винайдені знаменитим стратегом II-III століття н.е. Чжуге Ляном і з тих пір є одним з найпопулярніших страв в Китаї.

0/5 (0 Reviews)