КИМА-МАТАР, ІНДІЙСЬКЕ СТРАВА

КИМА-МАТАР, ІНДІЙСЬКЕ СТРАВА

Інгредієнти

  • мелена куркума – 2 ч. л.
  • корінь імбиру – 4 см
  • велика цибулина – 1 шт.
  • молодий зелений горошок – 200 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> натуральний йогурт – 2 ст. л.

  • пучок кінзи
  • масло рослинне – 3 ст. л.
  • фарш з баранини – 500 г
  • великі помідори – 2 шт.
  • невеликі перчики чилі – 2 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • приправа гарам масала – 2 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

На помідорах зробити хрестоподібні надрізи. Опустити на 1 хв. в киплячу воду, потім обдати крижаною водою і зняти шкірку. М'якоть дуже дрібно нарізати. Крок 2

КИМА-МАТАР, ІНДІЙСЬКЕ СТРАВА

Горошок відварити в киплячій воді, 3 хв. Відкинути на друшляк. Крок 3

КИМА-МАТАР, ІНДІЙСЬКЕ СТРАВА

Цибуля, часник і імбир очистити. Перчики чилі вимити, розрізати навпіл і видалити насіння. Нарізати цибулю, часник, імбир і чілі великими шматками, помістити в кухонний комбайн і подрібнити в однорідну масу. Розігріти в сотейнику масло. Обсмажити суміш, постійно помішуючи, 4 хв. Додати м'ясний фарш і готувати, помішуючи і розминаючи грудки дерев'яною ложкою, 6 хв. Крок 4

КИМА-МАТАР, ІНДІЙСЬКЕ СТРАВА

Додати приправу гарам масала і куркуму. Готувати 1 хв. Крок 5

КИМА-МАТАР, ІНДІЙСЬКЕ СТРАВА

Покласти подрібнені помідори. Довести до кипіння і готувати ще 1 хв. Додати йогурт і 0,5 ч. Л. солі, перемішати. Влити 0,25 склянки води, ще раз перемішати. Зменшити вогонь і готувати під кришкою 30 хв. Крок 6

Кінзу вимити, обсушити і розібрати на листочки. Додати в сотейник горошок, готувати 5 хв. Зняти з вогню, посипати листочками кінзи. Подавати з рисом і йогуртом.

0/5 (0 Reviews)