КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПИРОЖКИ

Приготовим дуже незвичайні пиріжки – баоцзи, за китайським рецептом. Сподобається вони всім тим, хто любить манти і пози. Особливістю є те, що готуються вони з дріжджового тіста і в їх начинці міститися інгредієнти, без яких китайська кухня не представляється навіть.

Їж, гуляй, печи x Інгредієнти

  • тісто дріжджове для приготування на пару 500 гр.
  • свинина 400 гр.
  • імбир корінь 5 см.
  • часник зубчики 2 шт.
  • цибуля зелена 1 пучок
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • мирин 2 ст.л.
  • соус соєвий 3 ст.л.
  • крохмаль 1 ст.л.
  • вода 50 мл.
  • масло рослинне 1-2 ст.л.
  • соус вустершірскій 1 ст.л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПИРОЖКИ

М'ясо ріжемо на шматочки. Один раз пропускаємо через м'ясорубку. Крок 2

КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПИРОЖКИ

Корінь імбиру чистимо від шкірки і тим на тертці, після чого обсмажуємо його на сковорідці протягом 10 секунд. Крок 3

КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПИРОЖКИ

Викладаємо промолоти свинячий фарш, воду , смажимо все разом. Трохи пізніше додаємо мирин, соус соєвий, перець і сіль. Тушкуємо все разом до моменту, коли вода майже вся випарується. Крок 4

КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПИРОЖКИ

У столовій ложці води розчиняємо крохмаль. Вливаємо цю суміш в сковороду. Також в сковороду додаємо подрібнений часник. Продовжуємо гасити начинку до її загусання, після чого остуджують начинку. За бажанням можна додати вустерширський соус. Крок 5

КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПИРОЖКИ

Тісто ділимо на 4 шматочки. З них катаємо довгасті ковбаски, кожну з них ділимо ще на 6 шматочків. З них катаємо гуртки (12-15 см.). З краю робимо краю тонше, ніж у центрі гуртка. Крок 6

У остиглий м'ясний фарш кладемо нарізану Зелена цибуля. Перемішуємо інгредієнти. Начинка готова. Крок 7

КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПИРОЖКИ

В середину гуртка кладемо м'ясо з цибулею і затискаємо краю до центу, формуючи пиріжки. Крок 8

КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПИРОЖКИ

Сформовані пиріжки кладемо на шматочки паперу для випічки і акуратно ставимо в форму для готування на пару. Чекаємо ще годину, поки пиріжки збільшаться в обсязі. Крок 9

КИТАЙСЬКІ ПАРОВІ ПИРОЖКИ

І тільки після цього готуємо їх на пару 15 хвилин і потім ще 5, накривши кришкою форму. Баоцзи готові!

0/5 (0 Reviews)