Кюфта-Бозбаш

кюфта-Бозбаш

Інгредієнти

    < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 600-700 г м'якоті баранини з жирком
  • 150 г сухого гороху нут
  • 70 г рису
  • 3 картоплини середнього розміру
  • 2 цибулини середнього розміру
  • 100 г сушеної аличі
  • мелена кориця на кінчику ножа
  • 5-6 ниток шафрану
  • суха м'ята для фаршу і для подачі
  • сіль, мелений чорний перець

покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ

Крок 1

кюфта-бозбаш

Залити нут великою кількістю холодної води на 12 ч. Потім злити воду, нут промити, залити свіжою холодною водою. Варити на невеликому вогні до м'якості, 1,5-2 ч. Рис залити холодною водою на 1 годину, потім злити воду. Крок 2

кюфта-Бозбаш

Лук очистити і крупно нарізати. М'ясо нарізати довільно. Пропустити м'ясо і цибулю через м'ясорубку. Додати рис, посолити, поперчити, приправити корицею і сухий м'ятою. Крок 3

кюфта-Бозбаш

Ретельно вимісити фарш руками і з силою відбити його про робочу поверхню. Зліпити з фаршу кульки розміром з жіночий кулак – кюфту. Крок 4

кюфта-Бозбаш

Очистити картоплю і розрізати навпіл. Поставити на сильний вогонь велику широку каструлю з водою і довести до кипіння. Посолити воду і шумівкою акуратно викласти кюфту. Довести до кипіння, зняти піну і покласти картоплю. Варити майже до готовності картоплі, 15 хв. Крок 5

кюфта-Бозбаш

Залити шафран маленької чаркою окропу і залишити на 10-15 хв. Додати в каструлю сушену аличу, варити 2-3 хв. Влити шафрановий настій, покласти готовий нут, прогріти і зняти з вогню. Крок 6

кюфта-Бозбаш

Викласти в глибокі тарілки або піали кюфту, картопля і нут, залити бульйоном, посипати сушеною м'ятою і подавати.

0/5 (0 Reviews)