Кюфта-КЕБАБ З йогуртовий соусом

У Туреччині це популярне блюдо має масу варіантів. & Nbsp; Ми вибрали саме такий & ndash; за ніжний смак і негострий соус. Не думайте, що кюфту-кебаб можна & nbsp; готувати тільки на природі & ndash; з таким же успіхом її можна зробити і вдома, а діти вам із задоволенням & nbsp; допоможуть. Адже катати ковбаски з фаршу зуміє кожна дитина.

 кюфта-КЕБАБ З йогуртовий соусом

Інгредієнти

  • 500 г м'якоті яловичини
  • 500 г м'якоті птиці (курки, індички)
  • 50 г курячого жиру
  • 2 середні цибулини
  • 120 г кедрових горіхів
  • 1/2 ст. л. сухого орегано
  • 1/2 ч. л. меленого коріандру
  • сіль
  • рослинне масло для змазування

Для йогуртового соусу:

  • 300 мл густого натурального йогурту
  • 5 невеликих дуже стиглих помідорів
  • маленький пучок м'яти

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 М'якоть яловичини та птиці, а також курячий жир проверніть через м'ясорубку. Подрібніть цибулю в блендері або натріть на тертці. Горіхи потовчіть в ступці. Крок 2 Покладіть в фарш цибуля, орегано, коріандр, сіль і горіхи. Гарненько перемішайте, накрийте і поставте в холодильник на 30 хв. Крок 3 Для соусу обдайте помідори окропом, опустіть в холодну і зніміть шкірку. Потім видаліть серцевину і порубати м'якоть якомога дрібніше. Точно так же подрібніть м'яту (тільки листя, без стебел). Перемішайте йогурт з помідорами і м'ятою, посоліть за смаком. Поставте в холодильник до використання. Крок 4 Змочуючи руки в теплій воді, наліпити фарш на плоскі металеві шампури, надавши йому форму плоских ковбасок. Крок 5 Покладіть шампури на добре змащену олією і разогре- тую решітку гриля і готуйте на сильному жарі, часто перевертаючи, до тих пір, поки м'ясо не обсмажиться з усіх боків до рум'яної скоринки, 10-15 хв. Крок 6 Подавайте кебаби гарячими з холодним соусом. До речі

В соус замість м'яти додайте кінзу і часник. Якщо у вас немає гриля, скачайте & nbsp; з фаршу кульки і посмажте їх на сковороді як звичайні котлети.

0/5 (0 Reviews)