Ця страва під різними назвами вважають своїм національним практично всі народи, що живуть від Балкан до Ірану. На відміну від багатьох інших страв, в яких допускається заміна одного виду м'яса на інше, люля-кебаб готують тільки з баранини і баранячого жиру.
Інгредієнти
- 1 кг м'якоті баранини
- 300 г курдючного сала
- 4 середні цибулини
- ч. л. чорного свежемолотого перцю
- 1 ч. Л. сушеного базиліка
- сіль
- Для соусу:
- 250 г кисло-солодких слив
- 2 середніх лимона
- 2 середні червоні цибулини
- 1 гострий червоний перчик чилі
- 1 зелений солодкий перець
- 4 ст. л. рослинного масла
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Проверните через м'ясорубку цибулю і 250 г сала. Час, що залишився сало наріжте невеликими шматочками. Окремо проверніть через м'ясорубку баранину. Крок 2 Додайте суміш цибулі і сала і все проверніть ще раз. Приправте перцем, базиліком і сіллю. Вимішуйте 7-8 хв. Потім з силою відбийте фарш об стіл. Поставте на 1 ч в холодильник. Крок 3
Щоб фарш для кебабів, зроблений без сполучних елементів на кшталт хліба і яйця, що не розвалювався, його необхідно відбити – в буквальному сенсі, з силою ударяти об стіл, потім збирати в один клубок і ще раз бити – і так протягом 8-10 хв. З кожним разом фарш буде «розповзатися» по столу або робочої поверхні все менше і менше, стаючи дуже однорідним. Це досить виснажливий працю, але зате кебаби ніколи не впадуть у вогонь! Крок 4 Для соусу з сливи видаліть кісточки, м'якоть наріжте тонкими пластинами. Лук наріжте тонкими півкільцями. Зелений перець розріжте на 4 частини, а чилі дрібно наріжте, видаливши насіння. Крок 5 Змішайте цибулю з рослинним маслом і викладіть рівним шаром на накритий фольгою деко. Туди ж покладіть зелений перець. Запікайте в розігрітій до 200 ° С духовці 10 хв. Після чого зніміть з перцю шкірку і наріжте м'якоть соломкою. Крок 6 Перемішайте в мисці цибулю, сливи, зелений перець і чилі, додайте лимонний сік. Дайте настоятися при кімнатній температурі 1 ч. Перед подачею посоліть за смаком. Крок 7 Для люля-кебабів беріть фарш мокрими руками і обліплюють їм шампури так, щоб виходили ковбаски довжиною 12-14 см. Відокремлюйте ковбаски друг від друга, нанизуючи на шампур між ними залишилися шматочки сала. Крок 8 Смажте на гарячих, добре прогоріли вугіллі (вугілля повинні бути білого кольору), постійно повертаючи, близько 10 хв. Крок 9 Якщо ви готуєте кебаби будинку, можете спочатку зліпити їх, а потім нанизати на дерев'яні шпажки, попередньо замочені в холодній воді на 30- 60 хв. Смажте кебаби в добре прогрітій духовці під включеним на повну потужність грилем, часто повертаючи, також 7-10 хв. Подавайте гарячими зі сливовим соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!