Інгредієнти
- сумах – за смаком
- масло вершкове топлене – 200 г
- молода баранина задня нога – 1 шт.
- сіль – за смаком
- чорний перець мелений – за смаком
- цибуля ріпчаста – 2 великі + 1 маленька цибулина
- кінза – середній пучок
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Зрізати м'ясо з кістки, очистити від всіх плівок, нарізати тонкими пластами. Кость розрубати на кілька частин, залити 3 л холодної води. Довести до кипіння на середньому вогні, зняти всю піну, посолити, зменшити вогонь до мінімуму і варити 1,5-2 ч. Крок 2 Готовий бульйон процідити. Кожен пласт м'яса відбити молотком для м'яса в повітряний фарш. Дуже дрібно порубати або подрібнити в кухонному комбайні 2 великі цибулини. Змішати фарш з цибулею, вимісити, накрити і поставити в холодильник на 30 хв. Потім приправити сіллю і перцем. Крок 3 Змочуючи руки в гарячій воді, зліпити з фаршу великі кулі розміром з велике яблуко. В середину кожного кулі покласти шматок холодного топленого масла, приблизно 1 ст. л., ретельно закрити отвір. Викласти кюфту у велику каструлю, влити гарячий бульйон, додати цілу неочищену маленьку цибулину, довести до кипіння і варити на мінімальному вогні до готовності, приблизно 30 хв. Крок 4 Подати кюфту з бульйоном, посипавши рубаною кінзою. Окремо подати сумах.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!