Інгредієнти
- яловичий фарш – 0,5 кг
- не дуже жирний свинячий фарш – 0 , 5 кг
- картопля – 3 великих бульби
- білий лук – 1 велика цибулина
- яйце – 2 шт.
- свіжий білий хліб – 2 скибочки
- часник – 2 зубчики
- петрушка – 5 гілочок
- м'ята – 2 гілочки
- оцет винний – 1 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Картоплю натерти на дрібній тертці, потім відкинути на дрібне сито і віджати, щоб витекло якомога більше рідини. Крок 2 Цибулю подрібнити. Часник розчавити і подрібнити. У хліба зрізати скоринку, м'якуш розкришити. Зелень подрібнити. У великій мисці перемішати обидва види фаршу, цибуля, картопля, хлібні крихти, зелень, орегано і корицю. Додати яйця, оливкова олія і оцет, приправити сіллю і перцем. Перемішати, накрити і поставити в холодильник на 1 ч. Крок 3 Потім, якщо необхідно, додати ще трохи солі і перцю. Сформувати з фаршу 30 кульок – Кефтедес – розміром з великий волоський горіх. Крок 4 Розігріти у великій каструлі з товстим дном масло для фритюру шаром 2 см. Обсмажувати Кефтедес невеликими порціями, до утворення рум'яної скоринки, при необхідності додаючи масло. Крок 5 Подавати Кефтедес теплими, з салатом з помідорів, талатурі і зеленню; можна начинити Кефтедес розрізану піту. І обов'язково покласти на тарілку скибочку лимона.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!