В перекладі з арабського & laquo; лахмаджун & raquo; означає тісто з м'ясом. Це свого роду ПІДЕ з корінням на Близькому Сході, але найбільш поширений в Туреччині, де є сотні ресторанів, які роблять тільки саме лахмаджан. Він випікається в кам'яних печах, в яких температура може досягати 2000 & deg; С, але це не повинно перешкодити нам, оскільки поєднання якісного м'яса, хорошого тесту і овочів дає нам шанс отримати прекрасний лахмаджан і вдома. Afiyet olsun!
Інгредієнти
- 250 г борошна
- 160 мл теплої води
- 9 г свіжих дріжджів (або 4 г сухих)
- 1 ч. Л. солі
- 1 ч. л. цукру
- 1 ч. л. оливкового масла
- 225 г рубаної баранини або яловичини
- 3 ст. л. бульйону
- 2 ст. л. натертого помідора
- 1 перо зеленої цибулі
- 2 зубчики часнику
- кілька гілочок петрушки
- майоран, перець
- 5 часточок лимона
- 10 часточок помідора
- листя салату
- половина цибулини кільцями
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Змішати м'ясо, бульйон, томати, зелена цибуля і роздавлений часник. Додати петрушку, сіль, спеції. Добре перемішати і поставити в холодильник, де бажано залишити мінімум на 2 години, щоб краще настоялась начинка. В крайньому випадку можна починати випікати одразу. Крок 2 Тісто: розчинити цукор і дріжджі в теплій воді, потім засипати борошно і замісити еластичне тісто. В кінці додати цукор, сіль і масло. Залишити в теплому місці на 45-50 хвилин, якщо це зима, і на 20 хвилин, якщо це літо. Тісто розділити на 5 рівних кульок. Кожен розкачати з подпиленний борошна на диски 20 см в діаметрі. Тісто слухняне, розкочується дуже легко. Товщина тесту не повинна бути більше 3 мм. Далі руками або ложкою розкласти дуже тонким шаром м'ясо по поверхні коржів, залишаючи 1 см вільного краю. Крок 3 Розігріти духовку принаймні за 20 хвилин до початку випікання до максимальної температури (250 ° C зазвичай), випікати в середині духовки на камені чи папері для випічки. Випікати кожний корж приблизно 3 хвилини. Не чекайте зарумянивания, краю повинні трохи запекти, серединка буде зовсім білою. Головне – готовність м'яса. Перевіряйте колір тесту, не відкриваючи духовку – від попадання холодного повітря тісто твердне. Діставати лахмаджун потрібно дуже швидко, класти на поверхню листок салату, петрушку, часточку лимона, пару часточок помідора. Швидко згорнути в рулон. У Туреччині лахмаджун подається зі склянкою айрану. Господині на замітку
Якщо ви хочете заощадити час, ви можете зробити тісто ввечері, зменшивши в два рази кількість дріжджів, покрити плівкою і поставити вниз холодильника. Дістати зранку тісто, дати полежати при кімнатній температурі близько 15 хвилин і працювати як зазвичай. Так само можна вчинити і з начинкою & ndash; приготувати її заздалегідь, а вранці начинити піци.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!