Лахмаджун – ТУРЕЦЬКА ПІЦА

В перекладі з арабського & laquo; лахмаджун & raquo; означає тісто з м'ясом. Це свого роду ПІДЕ з корінням на Близькому Сході, але найбільш поширений в Туреччині, де є сотні ресторанів, які роблять тільки саме лахмаджан. Він випікається в кам'яних печах, в яких температура може досягати 2000 & deg; С, але це не повинно перешкодити нам, оскільки поєднання якісного м'яса, хорошого тесту і овочів дає нам шанс отримати прекрасний лахмаджан і вдома. Afiyet olsun!

Лахмаджун - ТУРЕЦЬКА ПІЦА

Інгредієнти

  • 250 г борошна
  • 160 мл теплої води
  • 9 г свіжих дріжджів (або 4 г сухих)
  • 1 ч. Л. солі
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. оливкового масла
  • 225 г рубаної баранини або яловичини
  • 3 ст. л. бульйону
  • 2 ст. л. натертого помідора
  • 1 перо зеленої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • кілька гілочок петрушки
  • майоран, перець
  • 5 часточок лимона
  • 10 часточок помідора
  • листя салату
  • половина цибулини кільцями

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Змішати м'ясо, бульйон, томати, зелена цибуля і роздавлений часник. Додати петрушку, сіль, спеції. Добре перемішати і поставити в холодильник, де бажано залишити мінімум на 2 години, щоб краще настоялась начинка. В крайньому випадку можна починати випікати одразу. Крок 2 Тісто: розчинити цукор і дріжджі в теплій воді, потім засипати борошно і замісити еластичне тісто. В кінці додати цукор, сіль і масло. Залишити в теплому місці на 45-50 хвилин, якщо це зима, і на 20 хвилин, якщо це літо. Тісто розділити на 5 рівних кульок. Кожен розкачати з подпиленний борошна на диски 20 см в діаметрі. Тісто слухняне, розкочується дуже легко. Товщина тесту не повинна бути більше 3 мм. Далі руками або ложкою розкласти дуже тонким шаром м'ясо по поверхні коржів, залишаючи 1 см вільного краю. Крок 3 Розігріти духовку принаймні за 20 хвилин до початку випікання до максимальної температури (250 ° C зазвичай), випікати в середині духовки на камені чи папері для випічки. Випікати кожний корж приблизно 3 хвилини. Не чекайте зарумянивания, краю повинні трохи запекти, серединка буде зовсім білою. Головне – готовність м'яса. Перевіряйте колір тесту, не відкриваючи духовку – від попадання холодного повітря тісто твердне. Діставати лахмаджун потрібно дуже швидко, класти на поверхню листок салату, петрушку, часточку лимона, пару часточок помідора. Швидко згорнути в рулон. У Туреччині лахмаджун подається зі склянкою айрану. Господині на замітку

Якщо ви хочете заощадити час, ви можете зробити тісто ввечері, зменшивши в два рази кількість дріжджів, покрити плівкою і поставити вниз холодильника. Дістати зранку тісто, дати полежати при кімнатній температурі близько 15 хвилин і працювати як зазвичай. Так само можна вчинити і з начинкою & ndash; приготувати її заздалегідь, а вранці начинити піци.

0/5 (0 Reviews)