ВЕРТИКАЛЬНА баклажани ЗАПІКАНКА (ПО ТИПУ мусака)

Інгредієнти

  • 500 г картоплі
  • 2 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 1 великий баклажан (600 г)
  • 6 ст. л. оливкового масла
  • 380 г змішаного м'ясного фаршу
  • розмарин
  • чебрець
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • мелений червоний перець
  • 2 м'ясистих помідора
  • 250 мл молока
  • 4 ст. л. борошняної підливи
  • 150 г сметани високої жирності
  • 1 яйце
  • мускатний горіх

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Картоплю відварити в мундирі, очистити і остудити . Очистити і нарізати кубиками цибулю і часник. Крок 2 Баклажан нарізати уздовж скибочками. Злегка обсмажити в рослинній олії. Вийняти з сковороди. Крок 3 Помішуючи, 5 хв. обсмажувати в маслі фарш, цибулю, часник (фарш обов'язково треба обсмажити, інакше при приготуванні потім виділяється дуже багато рідини! Я вже переконалася. Виходить тушковане рагу замість запіканки). Додати зелень і спеції. Картопля і помідори нарізати скибочками. Нагріти духовку до 200 ° С. Крок 4 Шарами укласти в змащену маслом форму баклажани, помідори, картопля і фарш. УВАГА: шари укладати не знизу вгору, а зліва направо !!!! Крок 5 Молоко довести до кипіння і заварити його борошняної підливою. Додати сметану і яйце. Заправити мускатним горіхом, сіллю, перцем. Вилити поверх запіканки. Поставити на 45 хв. в духовку.

0/5 (0 Reviews)