СИРНИЙ ПИРІГ з куркою

Смачний пиріг! Ситний, незвичайний і красивий. При охолодженні піддається ідеальної нарізці.

СИРНИЙ ПИРІГ З куркою

Інгредієнти

  • Яйце – 5 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сир твердий тертий – 400 г
  • Фарш курячий – 700 г
  • Вершкове масло – 6 ст. л.
  • Лук – 1 шт.
  • Сіль, перець за смаком
  • Помідори в'ялені – 8 шт. (Опціонально)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Приготовим сирне тісто. Для цього змішаємо тертий сир, майонез, збиті віночком яйця і борошно. Половину тіста рівномірно розподіляємо по листу, застеленому пергаментним папером. Крок 2

СИРНИЙ ПИРІГ з куркою

Запікаємо при 180 градусах до золотистого кольору і затвердіння тесту. Аналогічним чином запікаємо другу частину тесту. Готові сирні листи розрізаємо навпіл, в результаті у нас виходить 4 листа тесту однакового розміру. Крок 3

СИРНИЙ ПИРІГ з куркою

Начинку готуємо дуже просто – обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до м'якості, замішуємо з фаршем, сіллю, перцем, нарізаними в'яленими помідорами і кропом. Деко застилає фольгою, що звисають краю нам знадобляться для загортання пирога. Крок 4

СИРНИЙ ПИРІГ з куркою

У центр фольги викладаємо лист сирного тесту, промазуємо його третьою частиною начинки. Повторюємо процедуру – сирний лист, начинка. Ще раз – сирний лист, начинка. Нарешті, накриваємо все це справа останнім сирним листом. Крок 5

СИРНИЙ ПИРІГ з куркою

Щільно загортаємо пиріг фольгою. Запікаємо 50 хвилин при 160-170 градусах. Крок 6

СИРНИЙ ПИРІГ з куркою

Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо йому дійти в фользі (хвилин 10-15), потім витягуємо з фольги, охолоджуємо, нарізаємо і подаємо.

0/5 (0 Reviews)