Інгредієнти
- для соусу:
- часник – 2 зубці дрібно порізані
- базилік – 2 ст.л. дрібно порізати
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт. маленька
- орегано – 2 ч.л. сушеного
- сіль – за потребою
- перець
- томати в с/р – 1 банка (близько 900 г) або свіжі томати обесшкуріть
- лавровий лист – 2-3 шт.
- оливкова олія – 3 ст.л.
- для полпетте:
- 500 г фаршу з філе індички
- ¼ чашки хлібних крихт
- ¼ чашки тертого пармезану
- ¼ чашки мелкорезаной зелені
- 1 яйце
- 1 великий зубчик часнику, пропустити через давилку
- 1 цибулина, нашаткувати
- сіль
- перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Готуємо соус: томати обесшкуріть (консервовані очистити, а свіжі потримати хвилину в окропі і зняти шкірку). Порізати дрібно цибулю, часник, томати, моркву потерти на дрібній тертці. Базилік дрібно порізати, краще постригти ножицями. Розігріти масло у великій сковороді або каструлі з товстим дном на середньому вогні. Обсмажити цибулю до прозорості, додати часник, морква і трохи прожарити до м'якості. Покласти базилік, орегано, різані томати і весь сік з банки. Спробувати на сіль. Я сіль не додавала – томати з банки були досить солоними. Гасити на маленькому вогні хвилин 40, постійно помішуючи. Крок 2 Готуємо тефтелі: змішуємо всі інгредієнти, крім соусу, і ліпимо невеликі тефтелі. З даної кількості продуктів виходить 25-30 шт. Злегка обсмажити тефтелі до легкої скоринки. Крок 3 У великій сотейник помістити соус, викласти тефтелі, добре розмішати тефтелі з соусом. Поставити сотейник на середній вогонь, накрити кришкою і тушкувати 20-30 хвилин. Гарнірувати пастою або картопляним пюре.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!