Інгредієнти
- 2 великих баклажана (близько 300 г)
- 1 яйце
- 40 г хлібних крихт (типу Panko)
- 30 г сиру мелкотертого твердого (пармезан або пекоріно)
- 2 ст. л. кедрових горіхів
- 2-3 зубчики часнику
- чебрець, орегано, базилік (суміш прованських трав )
- оливкова олія
- борошно для панірування
- сіль і перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Промийте і висушіть баклажани. Проколіть, змастіть маслом і запечіть до м'якості. Часточки часнику покладіть в фольгу, полийте олією і скрутіть в кульок. Покладіть кульок до баклажанів на 10-15 хвилин. Крок 2 Дістаньте баклажани з духовки, остудіть. Вискобліте м'якоть, з часнику видавити з шкурок часточки, змішайте з панірувальними сухарями, сиром пармезан, кількома листками чебрецю, орегано, базиліка або приправте сумішшю прованських трав. Пропустіть всю цю суміш через м'ясорубку або смолите блендером. Додайте яйце і кедрові горішки. Спробуйте і додайте за смаком сіль і перець. Крок 3 Розігрійте масло в сковороді (вогонь середній). Мокрими руками надавайте фрикадельок форму кулі 3-5 см в діаметрі, потім панірують у борошні і обсмажують як котлети.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!