Баклажани ФРИКАДЕЛЬКИ З кедровими горішками І пармезаном

Інгредієнти

  • 2 великих баклажана (близько 300 г)
  • 1 яйце
  • 40 г хлібних крихт (типу Panko)
  • 30 г сиру мелкотертого твердого (пармезан або пекоріно)
  • 2 ст. л. кедрових горіхів
  • 2-3 зубчики часнику
  • чебрець, орегано, базилік (суміш прованських трав )
  • оливкова олія
  • борошно для панірування
  • сіль і перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Промийте і висушіть баклажани. Проколіть, змастіть маслом і запечіть до м'якості. Часточки часнику покладіть в фольгу, полийте олією і скрутіть в кульок. Покладіть кульок до баклажанів на 10-15 хвилин. Крок 2 Дістаньте баклажани з духовки, остудіть. Вискобліте м'якоть, з часнику видавити з шкурок часточки, змішайте з панірувальними сухарями, сиром пармезан, кількома листками чебрецю, орегано, базиліка або приправте сумішшю прованських трав. Пропустіть всю цю суміш через м'ясорубку або смолите блендером. Додайте яйце і кедрові горішки. Спробуйте і додайте за смаком сіль і перець. Крок 3 Розігрійте масло в сковороді (вогонь середній). Мокрими руками надавайте фрикадельок форму кулі 3-5 см в діаметрі, потім панірують у борошні і обсмажують як котлети.

0/5 (0 Reviews)