Вона значиться в меню кожного поважаючого себе італійського ресторану. & Nbsp; В замороженому вигляді її можна знайти в більшості магазинів, якраз поруч з піцою. Але домашня & nbsp; лазіння не йде з ресторанними або замороженими ні в яке порівняння! Поклавши в рот перший & nbsp; шматок, ви зрозумієте, що вона коштувала кожної хвилини витраченого на неї часу.
Інгредієнти
- 12 аркушів для лазаньї
- 300 г фаршу з яловичини
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 300 г консервованих помідорів у власному соку, шматочками
- 1/2 склянки червоного вина
- невеликої пучок петрушки
- 200 г моцарелли
- 50 г пармезану
- 2 ст. л. оливкового масла
- сіль і мелений чорний перець
Для соусу бешамель:
- 3 склянки молока
- 4 ст. л. вершкового масла
- 3 ст. л. борошна
- 1/3 склянки жирних вершків
- щіпка меленого мускатного горіха
- сіль і білий перець за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Цибулю дрібно наріжте і обсмажуйте на маленькому вогні у великій сковороді в 1 ст. л. оливкового масла, поки він не стане м'яким, 10 хв. Додайте подрібнений часник і обсмажуйте ще 1 хв. Перекладіть цибулю з часником в сотейник з товстим дном. Влийте в сковороду ще одну ложку масла, збільште вогонь до максимуму і додайте фарш. Обсмажуйте його, постійно «розбиваючи» виделкою, поки він не стане коричневим. Крок 2 Перекладіть фарш в сотейник з цибулею. Додайте консервовані помідори, вино і сіль з перцем, ретельно розмішайте і поставте на самий маленький вогонь. Накрийте кришкою і млоїте 1,5 ч. Додайте подрібнену петрушку, зніміть з вогню, розмішайте і злегка остудіть під кришкою. Крок 3 Щоб зробити соус бешамель, розтопіть масло на дуже маленькому вогні в сковороді з товстим дном і всипте борошно. Постійно помішуючи, обсмажуйте борошно 2-3 хв., Поки вона не потемніє. Потроху, порціями влийте тепле молоко, кожен раз дуже ретельно вимішуючи соус, щоб не залишилося грудок. Коли все молоко влито, варіть соус ще 7-10 хв., Весь час помішуючи. Зніміть з вогню, влийте вершки, всипте мускат, сіль і перець, ще раз розмішайте і остудіть. Крок 4 Візьміть прямокутну жароміцних форму, викладіть на дно 2 ст. л. м'ясного соусу і розподіліть по поверхні більш-менш рівним шаром. Зверху покладіть листи лазаньї, на неї половину м'ясного соусу, поверх – 1/3 бешамель і посипте 1/3 пармезану. Покладіть ще один такий же шар, закрийте його останніми листами лазаньї, на нього викладіть соус, що залишився, тонко нарізану моццареллу, посипте пармезаном. Щільно закрийте лазанью фольгою і запікайте в духовці при 180 ° C, 20 хв. Зніміть фольгу і запікайте ще 15 хв., Поки сир не стане золотистим. Вийміть з духовки, дайте постояти 10 хв. і подавайте.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!