ЛАЗАНЬЯ Болоньєзе – КЛАСИЧНИЙ РЕЦЕПТ

Приготування лазаньї болоньєзе за класичним рецептом & mdash; справа нешвидка і трудомістка, проте результат точно варто того! Звичайно, ви можете трохи спростити собі задачу, взявши готові, тобто, сухі листи тесту для цієї страви. Але все-таки з домашніми вийде значно смачніше. Прочитавши рецепт, багато хто здивується, навіщо, мовляв, настільки довго гасити соус болоньєзе, адже фарш буде повністю готовий хвилин за п'ять-десять. Відповідаємо: в процесі тривалого томління м'ясо насичується ароматами і смаками інгредієнтів, тому, якщо ви хочете отримати блюдо, схоже на автентичне італійське, наберіться терпіння. З цієї причини освоювати класичний рецепт лазаньї болоньєзе найкраще в вихідний день, вільний від інших справ. Увімкніть італійську музику або хороший фільм про цій сонячній країні і насолоджуйтеся неспішним процесом створення воістину геніального страви!
& nbsp;

ЛАЗАНЬЯ Болоньєзе - КЛАСИЧНИЙ РЕЦЕПТ

Інгредієнти < ul>

Для лазаньї:

  • вершкове масло – 20 г
  • тертий твердий сир – 80 г

Для соусу бешамель:

  • вершкове масло – 60 г
  • борошно – 60 г
  • молоко – 1 л
  • мелений мускатний горіх – на кінчику ножа
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Для соусу болоньєзе:

  • морква – 100 г
  • білий лук – 100 г
  • стебла селери – 100 г
  • оливкова олія – ​​80 мл
  • фарш з яловичини і свинини ( 1: 1) – 800 г
  • червоне сухе вино – 600 мл
  • консервовані томати в власному соку – 500 г
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком

Для тіста:

  • борошно в/с – 400 г + ще трохи для розкочування тіста
  • семоліна з пшениці твердих сортів або манна крупа – 100 г
  • оливкова олія – ​​80 мл
  • яйця – 5-6 шт.
  • сіль – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготуйте тісто для лазаньї. Для цього в глибокій мисці Змішати обидва види борошна і оливкове масло. Додайте яйця і сіль. Ретельно вимісити руками протягом 30-50 хвилин. Крок 2 З тіста для лазаньї сформуйте кулю і загорніть в харчову плівку. Залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Потім викладіть на робочий стіл, подпиленний борошном, і розкачати в дуже тонкий пласт. Крок 3 Посипте розкачане тісто борошном, складіть в 2-4 шари і знову розкачайте. Товщина готового тіста повинна складати не більше 2 мм. Наріжте його пластами в залежності від обраної форми для лазаньї. Крок 4 Приготуйте соус болоньєзе для лазаньї. Морква вимийте і очистіть. Цибулю очистіть. Селера вимийте і висушіть. Підготовлені овочі наріжте дрібними кубиками і підрум'яньте в великій сковороді на оливковій олії. Крок 5 Додайте фарш і, помішуючи, смажте до зміни кольору. Влийте червоне вино і дайте йому випаруватися на сильному вогні. Додайте томати у власному соку, посоліть і поперчіть за смаком. Гасіть соус болоньєзе 1-2 години на слабкому вогні. Крок 6 Приготуйте соус бешамель для лазаньї. У каструлі розтопіть вершкове масло. Всипте борошно і, помішуючи, смажте до золотистого кольору. Молоко нагрійте до гарячого стану. Влийте його в каструлю з борошняної сумішшю, постійно перемішуючи віночком. Посоліть, поперчіть, приправте мускатним горіхом. Варіть до загусання. Крок 7 У великій каструлі доведіть до кипіння воду і посоліть. Опустіть в неї листи лазаньї. Обережно перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Варіть 2-3 хвилини після повторного закипання. Крок 8 Дно форми для лазаньї змастіть вершковим маслом, потім розподіліть трохи соусу бешамель. Покладіть теплі листи лазаньї. Зверху розподіліть болоньєзе і трохи соусу бешамель. Посипте тертим сиром. Крок 9 Повторюйте шари до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Верхній повинен складатися з листів лазаньї і соусу бешамель. Посипте тертим сиром і запікайте близько 30-40 хвилин при 170 ° C. Корисна порада

Готові листи для лазаньї можна відразу пустити в справу, а можна і висушити. В цьому випадку потрібно залишити їх на деку на добу. Така паста може зберігатися близько місяця в герметично закупореній ємності.

До речі

Ми пропонуємо використовувати для болоньєзе змішаний фарш, але ви цілком можете взяти чисто яловичий. Найкраще, звичайно, зробити його самостійно, пропустивши через домашню м'ясорубку, хороший шматок м'яса.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)