ЛАЗАНЬЯ до Болонської РАГУ І соусом БЕШАМЕЛЬ

Лазанья з болонським рагу і соусом бешамель – & nbsp; типове блюдо для регіону Емілія-Романья, родом воно з міста Болонья, хоча для багатьох стало справжнім символом італійської кухні в світі. Для цього рецепта особливо важливо вибрати найякісніші інгредієнти: свіже м'ясо (свинина і яловичина в пропорції 1: 1), смачні і соковиті помідори, а пасту, звичайно, краще зробити самим.

До речі, традиційно для цієї лазаньї використовують зелену пасту зі шпинатом.

 ЛАЗАНЬЯ до Болонської РАГУ І соусом БЕШАМЕЛЬ

Інгредієнти

  • 200 г тертого пармезану
  • 300 г моцарели
  • 12-15 аркушів лазаньї

Для м'ясного рагу:

  • 250 г свинини
  • 250 г яловичини
  • 1 середня цибулина
  • 1 середня морквина
  • 1 стебло селери
  • 50 мл оливкової олії «екстра вірджин»
  • 50 г вершкового масла
  • 120 г панчетти або бекону
  • 1 стакан червоного вина
  • 1 стакан м'ясного бульйону
  • 250 г консервованих рубаних помідорів
  • 250 мл молока
  • сіль, чорний перець

Для соусу бешамель: < ul>

  • 80 г вершкового масла
  • 4,5 ст. л. борошна
  • 750 мл молока
  • 1/2 ч. Л. меленого мускатного горіха
  • сіль, мелений чорний перець
  • Покроковий рецепт приготування

    крок 1 Наріжте свинину і яловичину і поверніть через м'ясорубку. Крок 2

    ЛАЗАНЬЯ до Болонської РАГУ І соусом БЕШАМЕЛЬ

    Почистіть цибулю, моркву і селеру, дрібно порубати. Розігрійте у великій широкій каструлі оливкову і вершкове масло і обсмажте овочі до м'якості на середньому вогні. Наріжте панчетту невеликими кубиками і покладіть її до овочів, підрум'яньте, потім додайте фарш і дайте підсмажитися, часто помішуючи, поки фарш не змінить колір. Крок 3

    ЛАЗАНЬЯ до Болонської РАГУ І соусом бЕШАМЕЛЬ

    Влийте вино, зменшіть вогонь і дайте рідини випаруватися. Влийте бульйон, додайте помідори, посоліть і поперчіть. Прикрийте каструлю кришкою і тушкуйте соус на слабкому вогні 2 ч. В кінці влийте гаряче молоко і доведіть рагу до готовності (воно не повинно бути занадто рідким). Крок 4

    ЛАЗАНЬЯ до Болонської РАГУ І соусом БЕШАМЕЛЬ

    Поки вариться рагу, приготуйте соус бешамель. Розтопіть в сотейнику вершкове масло і додайте борошно. Постійно помішуючи віночком, влийте трохи холодного молока і розмішайте, щоб не було грудок. У кілька прийомів додайте молоко, що залишилося і доведіть соус до кипіння. Варіть 5-7 хв., До загусання. Посоліть, поперчіть і приправте мускатним горіхом. Трохи остудіть соус, прикривши поверхню харчовою плівкою. Крок 5

    ЛАЗАНЬЯ до Болонської РАГУ і соусом БЕШАМЕЛЬ

    Змастіть маслом прямокутну форму і розподіліть по дну 2-3 ст. л. соусу бешамель, потім покладіть 2-3 листків лазаньї так, щоб повністю закрити дно форми. Змастіть пасту соусом бешамель і покладіть кілька ложок рагу, потім шматочки моцарели, посипте жменею пармезану. Повторіть шари. Продовжуйте, поки не закінчаться всі інгредієнти. Останній шар пасти покрийте тонким шаром суміші рагу і бешамель, гарненько посипте пармезаном. Крок 6 Розігрійте духовку до 170 ° С і запікайте лазанью 45-50 хв., До золотистої скоринки.

    0/5 (0 Reviews)