ЛАЗАНЬЯ з овочами, грибами та м'ясом

Чи збираєтеся у вихідні відпочити вдома в тиші і спокої? Нічого не вийде: автовідповідач повідомляє, що до вас мають намір завітати улюблені родичі. Є один вихід (так в подібних випадках надходять італійці): приготувати лазанью.

ЛАЗАНЬЯ з овочами, грибами та м'ясом

 ЛАЗАНЬЯ з овочами, грибами та м'ясом

Інгредієнти

  • молоко – 1,5 склянки
  • сіль за смаком
  • цибуля ріпчаста
  • оливкова олія – ​​3 ст. л.
  • сир пармезан тертий – 50 г тертого
  • горіх мускатний
  • 16 листів лазаньї
  • 400 г печериць або глив
  • 2 середніх баклажана
  • базилік
  • 300 г натертої моцарели
  • 2,5 склянки томатного соусу
  • 3 ст. л. борошна
  • 400 г яловичого фаршу
  • масло вершкове – 100 г

Покроковий рецепт приготування

Розігріти сковороду, додати 3 ст. л. оливкового масла і обсмажувати фарш на середньому вогні, помішуючи, 5 хв. Баклажани нарізати кружечками, посолити, залишити на 20 хв, промити і обсушити. Обсмажувати на сильному вогні в 1 ст. л. оливкового масла по 1 хв. з кожного боку. Лук очистити, нарізати кільцями, обсмажувати в оливковому маслі на сильному вогні 2-3 хв. Гриби нарізати і додати в цибулю. Продовжувати смажити, поки не випарується вся рідина. Базилік дрібно порубати, змішати з томатним соусом. Зробити бешамель: розтопити в сотейнику вершкове масло, всипати борошно і смажити на середньому вогні, постійно помішуючи, 3 хв. Влити молоко і, не припиняючи заважати, варити на повільному вогні, поки не загусне, 5 хв. Додати мускат, сіль і перець. Закип'ятити велику каструлю з підсоленою водою і зварити в ній листи лазаньї порціями, щоб вони не злипалися, до напівготовності. На дно прямокутної форми для запікання налити півсклянки томатного соусу, викласти 4 листи лазаньї. Зверху викласти половину баклажанів і грибів, додати склянку томатного соусу і третина моцарелли. Закрити 4 листами лазаньї. На них викласти м'ясо і вилити склянку томатного соусу. Закрити наступними 4 листами. Поверх викласти залишилися гриби і баклажани, ще третина моцарелли і накрити останніми 4 листами тесту. Засипати залишилася моццареллой, залити соусом бешамель і посипати пармезаном. Накрити форму фольгою і поставити в розігріту до 190 & # 186; С духовку на 30 хв. Потім зняти фольгу і поставити лазанью назад в духовку на 10 хв., Щоб верх зарум'яниться.

0/5 (0 Reviews)