Лазанья з овочами та яловичиною

Інгредієнти

  • лазіння (листи) – 12 шт.
  • сухі прованські трави – 1 ч . л.
  • морква середнього розміру – 2 шт.
  • паста томатна – 1 ст. л.
  • яловичина (фарш) – 300 г
  • цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • сир твердий – 200 г
  • капуста пекінська – 1/2 качана
  • шпинат заморожений – 200 г
  • бульйон яловичий – 200 мл

Для смаження

  • масло рослинне

Для соусу Бешамель

  • перець білий – за смаком
  • масло вершкове – 2 ст. л.
  • горіх мускатний – за смаком
  • борошно просіяне – 2 ст. л.
  • молоко – 1/2 л
  • сіль – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Обсмажити на рослинній олії фарш з дрібно нарізаною цибулею. Додати сіль, перець і прованські трави. Коли фарш буде майже готовий, покласти томатну пасту, накрити кришкою і готувати ще 5 хвилин. Шпинат розморозити, віджати. Капусту і моркву тонко нарізати. Гасити шпинат, капусту та моркву кілька хвилин в невеликій кількості рослинного масла. Посолити. Для приготування соусу в невеликій каструльці розтопити масло, додати борошно і енергійно перемішуючи, готувати пару хвилин. Потім додати гаряче молоко і довести до кипіння, безперервно помішуючи віночком, варити 2 хвилини, покласти спеції і зняти з вогню (соус повинен бути густим). У глибоку прямокутну форму, покласти листи лазаньї (4 шт.), Зверху розподілити фарш, полити 1/2 соусу і посипати зверху сиром, натертим на дрібній тертці. Знову покласти листи лазаньї, потім овочеву начинку, посипати сиром. Зверху покласти листи лазаньї полити соусом і посипати сиром. З краю акуратно налити теплий бульйон, щоб він майже доходив до країв форми. Готувати лазанью в нагрітій до температури 150-180C духовці близько 40 хвилин.

0/5 (0 Reviews)