Інгредієнти
- лазіння (листи) – 12 шт.
- сухі прованські трави – 1 ч . л.
- морква середнього розміру – 2 шт.
- паста томатна – 1 ст. л.
- яловичина (фарш) – 300 г
- цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
- сир твердий – 200 г
- капуста пекінська – 1/2 качана
- шпинат заморожений – 200 г
- бульйон яловичий – 200 мл
Для смаження
- масло рослинне
Для соусу Бешамель
- перець білий – за смаком
- масло вершкове – 2 ст. л.
- горіх мускатний – за смаком
- борошно просіяне – 2 ст. л.
- молоко – 1/2 л
- сіль – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Обсмажити на рослинній олії фарш з дрібно нарізаною цибулею. Додати сіль, перець і прованські трави. Коли фарш буде майже готовий, покласти томатну пасту, накрити кришкою і готувати ще 5 хвилин. Шпинат розморозити, віджати. Капусту і моркву тонко нарізати. Гасити шпинат, капусту та моркву кілька хвилин в невеликій кількості рослинного масла. Посолити. Для приготування соусу в невеликій каструльці розтопити масло, додати борошно і енергійно перемішуючи, готувати пару хвилин. Потім додати гаряче молоко і довести до кипіння, безперервно помішуючи віночком, варити 2 хвилини, покласти спеції і зняти з вогню (соус повинен бути густим). У глибоку прямокутну форму, покласти листи лазаньї (4 шт.), Зверху розподілити фарш, полити 1/2 соусу і посипати зверху сиром, натертим на дрібній тертці. Знову покласти листи лазаньї, потім овочеву начинку, посипати сиром. Зверху покласти листи лазаньї полити соусом і посипати сиром. З краю акуратно налити теплий бульйон, щоб він майже доходив до країв форми. Готувати лазанью в нагрітій до температури 150-180C духовці близько 40 хвилин.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!