ЛАЗАНЬЯ з соусом З гарбуза

Ця лазіння особливо сподобається любителям страв з & nbsp; делікатним смаком. Вона вся просякнута солодкуватим гарбузовим соусом і & nbsp; ніжною моцарелою.

ЛАЗАНЬЯ З & nbsp; соусом З & nbsp; гарбуза

ЛАЗАНЬЯ З & nbsp; соусом З & nbsp; гарбуза

Інгредієнти

  • 12 листів лазаньї
  • 500 г фаршу з індички, телятини або яловичини
  • 4 склянки тертої моцарелли
  • 200 г бебі-шпинату
  • 1 зубчик часнику
  • 5 гілочок петрушки
  • 1/2 ч . л. сушених італійських трав
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець

Для соусу:

  • 1,5 кг очищеної гарбуза
  • 3 головки часнику
  • 1 ч. л. сушених італійських трав
  • 1 стакан курячого бульйону
  • 300 мл жирних вершків
  • 120 г сиру маскарпоне
  • 4 ст. л. тертого пармезану
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігрійте духовку до 200 ˚. Очистіть часник від верхньої лушпиння, змастіть оливковою олією і загорніть у фольгу. Наріжте гарбуз кубиками, полийте 3 ст. л. оливкового масла, посоліть і поперчіть, посипте сушеними травами. Викладіть на деко, застелене пергаментом, і поставте в духовку разом з часником. Запікайте гарбуз до м'якості, 30-40 хв., Часник – 45 хв. Крок 2 Приготуйте з гарбуза і часнику пюре. Підігрійте на повільному вогні бульйон з вершками в каструлі, додайте гарбузове пюре. Збийте соус віночком, додайте маскарпоне і пармезан і знову збийте. Зніміть каструлю з вогню і трохи остудіть соус. Крок 3 Розігрійте у великій сковороді оливкове масло, додайте фарш і смажте, розбиваючи грудки лопаткою, 5 хв. Додайте сушені трави, подрібнений часник, сіль і перець і смажте ще 3 хв., Зніміть з вогню і додайте петрушку. Крок 4 Закип'ятіть воду у великій каструлі і відваріть листи лазаньї в кілька прийомів, по 2 хв. Дістаньте шумівкою і перекладіть на рушники. Крок 5 На дно прямокутної форми розміром 30х20 см налийте 1 склянку соусу. Викладіть 4 листи лазаньї. Налийте ще 2 склянки соусу і викладіть половину обсмаженого фаршу. Наступним шаром покладіть половину шпинату, збризніть оливковим маслом. Посипте 1/4 сиру. Викладіть ще 4 листи лазаньї і повторіть шари. Крок 6 Накрийте лазанью залишилися листами і полийте залишками соусу. Розподіліть залишився сир. Поставте в духовку, розігріту до 175 ˚С, на 30-35 хв. Перед подачею трохи остудіть і наріжте на порції.

0/5 (0 Reviews)