ЛІНИВІ ЧАКЛУНИ

ЛІНИВІ ЧАКЛУНИ

Інгредієнти

  • 8 середніх картоплин
  • 300 г жирної свинини
  • 350 г пісної телятини
  • 2 великі цибулини
  • 2 яйця
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient">200 г сметани + 1 ст. л.

  • топлене сало
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Свинину і телятину наріжте середніми шматками і перейдіть в м'ясорубці. 1 цибулину очистіть, подрібніть, змішайте з м'ясом. Приправте сіллю і перцем, ретельно вимісити руками, затягніть плівкою і поставте в холодильник. Крок 2

ЛІНИВІ ЧАКЛУНИ

Картопля очистіть, натріть на середній тертці, викладіть в сито. Поставте сито в миску і залиште на 10-15 хв. – нехай стече зайва рідина. Крок 3

ЛІНИВІ ЧАКЛУНИ

Очистіть і натріть на дрібній тертці другу цибулину, викладіть в миску. Додайте картоплю і 1 ст. л. сметани, перемішайте. Крок 4

ЛІНИВІ ЧАКЛУНИ

Злегка збийте яйця, додайте в картопляну масу, поперчіть, посоліть і перемішайте. Тепер змішайте картопляну масу з м'ясним фаршем. Крок 5

ЛІНИВІ ЧАКЛУНИ

Мокрими руками зліпити з отриманої маси невеликі котлетки. Обсмажте їх в розігрітій салі на сильному вогні з обох боків до рум'яної скоринки. Використовуйте сковороду з жароміцної ручкою. Крок 6

ЛІНИВІ ЧАКЛУНИ

Змішайте 200 г сметани з 0,5 склянки води, приправте сіллю. Залийте ледачі чаклуни сметанною заправкою і поставте в розігріту до 180 ° С духовку на 15-20 хв. Подавайте гарячими.

0/5 (0 Reviews)