Ліниві голубці в духовці

Ледачі голубці в духовці виручать кожного в умовах гострого дефіциту часу. Цей той самий випадок, коли можна вбити двох зайців: і не напружуватися особливо, і побалувати близьких смачним ароматним блюдом. Щоб внести різноманітність в звичайний рецепт ледачих голубців, ми додали в фарш подрібнений стручок перцю чилі. Не варто лякатися: він додасть смаку страви не стільки гостроти, скільки пікантності. Чому ми не готуємо страву – на плиті, а в духовці? Тому що саме при такій тепловій обробці соус, в якому готуються ліниві голубці, виходить особливо густим і ароматним.

ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ В ДУХОВЦІ

Інгредієнти

  • рис – 50 г
  • питна вода – 250 мл
  • білокачанна капуста – 400 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • свіжий червоний перець чилі – 1 шт.
  • м’ясний фарш -500 г
  • панірувальні сухарі – 30 г
  • рослинне масло – 3 ст. л.
  • сметана 20% жирності – 250 г
  • томатна паста – 250 г
  • сіль, перець – за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ В ДУХОВЦІ

Зваріть рис для ледачих голубців. У маленькій каструлі доведіть до кипіння 150 мл води. Трохи посоліть. Всипте рис і знову доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин. Відкиньте на сито і дайте охолонути. Крок 2

ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ В ДУХОВЦІ

З капустини зніміть верхні листки, качан і грубі частини виріжте. Листя спочатку наріжте, потім наріжте поперек дрібними кубиками. Цибулю очистіть і порубаєте. Крок 3

ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ В ДУХОВЦІ

Капусту з цибулею помістіть в миску. Залийте окропом так, щоб вона повністю покрила овочі. Залиште на 10 хвилин. Потім відкиньте на друшляк, дайте стекти воді. Капусту і цибулю відіжміть. Крок 4

ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ В ДУХОВЦІ

Для приготування ледачих голубців перець чилі розрізати вздовж навпіл і видаліть насіння. М’якоть дрібно порубати. Додайте цибулю з капустою, м’ясний фарш і відварений рис. Посоліть і трохи поперчіть. Крок 5

ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ В ДУХОВЦІ

З отриманої суміші сформуйте довгі котлетки – голубці. Обваляйте їх в панірувальних сухарях і обсмажте до рум’яної скоринки з усіх боків на олії. Крок 6

ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ В ДУХОВЦІ

Смажені голубці обережно перекладіть у форму з антипригарним покриттям (розміром приблизно 30х30 см або круглу діаметром не менше 26 см). Духовку нагрійте до 180 ° C. Крок 7

ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ В ДУХОВЦІ

Зробіть соус для ледачих голубців. Для цього сметану перемішайте з томатною пастою. Посоліть і поперчіть за смаком. Можна додати дрібку улюблених сушених пряних трав. Крок 8

ЛІНИВІ ГОЛУБЦІ В ДУХОВЦІ

соусом залийте смажені ліниві голубці в формі, намагаючись, щоб він покрив поверхню кожного. Помістіть в духовку. Запікайте 45 хвилин. Перед подачею на стіл ліниві голубці прикрасьте за бажанням. Корисна порада

Для приготування ледачих голубців в духовці ідеально підійде м’ясний фарш з яловичини і свинини, взятих в рівних пропорціях. Він виходить досить ніжним, а котлетки з нього відмінно зберігають форму і не розвалюються.

До речі

Щоб соус для ледачих голубців в духовці придбав більш насичений смак, додайте в нього келих червоного напівсухого вина. Якщо ж блюдо призначене для дітей, цього, звичайно, робити не варто, а ось столова ложка подрібненої свіжої зелені буде дуже доречним.

0/5 (0 Reviews)