Ледачі голубці в духовці виручать кожного в умовах гострого дефіциту часу. Цей той самий випадок, коли можна вбити двох зайців: і не напружуватися особливо, і побалувати близьких смачним ароматним блюдом. Щоб внести різноманітність в звичайний рецепт ледачих голубців, ми додали в фарш подрібнений стручок перцю чилі. Не варто лякатися: він додасть смаку страви не стільки гостроти, скільки пікантності. Чому ми не готуємо страву – на плиті, а в духовці? Тому що саме при такій тепловій обробці соус, в якому готуються ліниві голубці, виходить особливо густим і ароматним.
Інгредієнти
- рис – 50 г
- питна вода – 250 мл
- білокачанна капуста – 400 г
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- свіжий червоний перець чилі – 1 шт.
- м’ясний фарш -500 г
- панірувальні сухарі – 30 г
- рослинне масло – 3 ст. л.
- сметана 20% жирності – 250 г
- томатна паста – 250 г
- сіль, перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Зваріть рис для ледачих голубців. У маленькій каструлі доведіть до кипіння 150 мл води. Трохи посоліть. Всипте рис і знову доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин. Відкиньте на сито і дайте охолонути. Крок 2
З капустини зніміть верхні листки, качан і грубі частини виріжте. Листя спочатку наріжте, потім наріжте поперек дрібними кубиками. Цибулю очистіть і порубаєте. Крок 3
Капусту з цибулею помістіть в миску. Залийте окропом так, щоб вона повністю покрила овочі. Залиште на 10 хвилин. Потім відкиньте на друшляк, дайте стекти воді. Капусту і цибулю відіжміть. Крок 4
Для приготування ледачих голубців перець чилі розрізати вздовж навпіл і видаліть насіння. М’якоть дрібно порубати. Додайте цибулю з капустою, м’ясний фарш і відварений рис. Посоліть і трохи поперчіть. Крок 5
З отриманої суміші сформуйте довгі котлетки – голубці. Обваляйте їх в панірувальних сухарях і обсмажте до рум’яної скоринки з усіх боків на олії. Крок 6
Смажені голубці обережно перекладіть у форму з антипригарним покриттям (розміром приблизно 30х30 см або круглу діаметром не менше 26 см). Духовку нагрійте до 180 ° C. Крок 7
Зробіть соус для ледачих голубців. Для цього сметану перемішайте з томатною пастою. Посоліть і поперчіть за смаком. Можна додати дрібку улюблених сушених пряних трав. Крок 8
соусом залийте смажені ліниві голубці в формі, намагаючись, щоб він покрив поверхню кожного. Помістіть в духовку. Запікайте 45 хвилин. Перед подачею на стіл ліниві голубці прикрасьте за бажанням. Корисна порада
Для приготування ледачих голубців в духовці ідеально підійде м’ясний фарш з яловичини і свинини, взятих в рівних пропорціях. Він виходить досить ніжним, а котлетки з нього відмінно зберігають форму і не розвалюються.
До речі
Щоб соус для ледачих голубців в духовці придбав більш насичений смак, додайте в нього келих червоного напівсухого вина. Якщо ж блюдо призначене для дітей, цього, звичайно, робити не варто, а ось столова ложка подрібненої свіжої зелені буде дуже доречним.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!