ПЕЛЬМЕНИ СИБІРСЬКІ

У кожної хозяйуі, яка готує сибірські пельмені є свої секрети в їх приготуванні: які спеції і в якій кількості додавати, як ліпити і навіть як варити. Ми пропонуючи свій варіант цієї страви.

Інгредієнти

  • 650 г тесту
  • 400 г м'якоті свинячої лопатки
  • 200 г м'якоті яловичини
  • 1 невелика цибулина
  • по 3-4 гілочки кропу і петрушки
  • 3 зубчики часнику
  • 60 мл соєвого соусу
  • 25 мл столового оцту 9%
  • по 5 мл яблучного і бальзамічного оцту
  • 3 г сухого базиліка
  • 2 г сухого майорану
  • 1 г сухої материнки (орегано)
  • мелена солодка паприка і мускатний горіх на кінчику ножа
  • 1-2 лаврових листки
  • сіль, мелений чорний перець

для тіста:

  • 500 г борошна + ще для ліплення
  • 1 яйце
  • 100 мл молока
  • 25 мл рослинного масла
  • 7 г цукру
  • 7 г солі + для варіння

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 для начинки все м'ясо і цибулю пропустіть через м'ясорубку з найбільшою гратами пару раз. Петрушку, кріп і часник дрібно наріжте. Крок 2 Змішайте підготовлені продукти з іншими інгредієнтами і вимішайте фарш. Крок 3 Тісто розділіть на частини по 100 г. Кожну розкачати в джгут діаметром 1,5-2 см. Відрізуйте шматочки по 5-6 г, тонко розгортайте їх і обвалюють у борошні. Крок 4 Викладіть на тісто начинку. Щільно защипніть краю і варіть пельмені до готовності в киплячій підсоленій воді з лавровим листом. Подавайте пельмені з домашньої сальсою з помідорів, солодкого перцю, огірків, зелені та приправ. До речі

Як приготувати тісто для пельменів.

0/5 (0 Reviews)