У кожної хозяйуі, яка готує сибірські пельмені є свої секрети в їх приготуванні: які спеції і в якій кількості додавати, як ліпити і навіть як варити. Ми пропонуючи свій варіант цієї страви.
Інгредієнти
- 650 г тесту
- 400 г м'якоті свинячої лопатки
- 200 г м'якоті яловичини
- 1 невелика цибулина
- по 3-4 гілочки кропу і петрушки
- 3 зубчики часнику
- 60 мл соєвого соусу
- 25 мл столового оцту 9%
- по 5 мл яблучного і бальзамічного оцту
- 3 г сухого базиліка
- 2 г сухого майорану
- 1 г сухої материнки (орегано)
- мелена солодка паприка і мускатний горіх на кінчику ножа
- 1-2 лаврових листки
- сіль, мелений чорний перець
для тіста:
- 500 г борошна + ще для ліплення
- 1 яйце
- 100 мл молока
- 25 мл рослинного масла
- 7 г цукру
- 7 г солі + для варіння
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 для начинки все м'ясо і цибулю пропустіть через м'ясорубку з найбільшою гратами пару раз. Петрушку, кріп і часник дрібно наріжте. Крок 2 Змішайте підготовлені продукти з іншими інгредієнтами і вимішайте фарш. Крок 3 Тісто розділіть на частини по 100 г. Кожну розкачати в джгут діаметром 1,5-2 см. Відрізуйте шматочки по 5-6 г, тонко розгортайте їх і обвалюють у борошні. Крок 4 Викладіть на тісто начинку. Щільно защипніть краю і варіть пельмені до готовності в киплячій підсоленій воді з лавровим листом. Подавайте пельмені з домашньої сальсою з помідорів, солодкого перцю, огірків, зелені та приправ. До речі
Як приготувати тісто для пельменів.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!