Інгредієнти
- скибочки білого хліба без кірки – 2 шт.
- червоний і жовтий солодкий перець – по 1 шт.
- яловичий фарш – 1 кг
- вершки жирністю 35% – 1 стакан
- яйце – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 3 зубчики
- маленький кабачок – 1 шт.
- жменю листочків базиліка
- або морква – 1 шт.
- масло рослинне – 3 ст. л.
- сіль – за смаком
- помідор – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Хліб розкришити і розмочити в 0 , 75 склянки вершків. Листочки базиліка дрібно нарізати. Змішати фарш з розмоченим хлібом, яйцями, базиліком, сіллю і перцем, добре вимісити. Крок 2
Цибулю і моркву очистити, цибулю нарізати тонкими півкільцями, морква – дрібною соломкою. У сковороді розігріти 1 ст. л. масла і обсмажити овочі, 7-8 хв. Перекласти в миску. Крок 3
З солодкого перцю видалити серцевину, м'якоть нарізати півкільцями. Помідор нарізати невеликими шматочками. У тій же сковороді розігріти 1 ст. л. масла і готувати перець 5-6 хв. Додати помідор, посолити, поперчити і тушкувати все разом під кришкою ще 4 хв. Зняти з вогню, перекласти в окрему миску. Крок 4
Кабачок і часник очистити, кабачок нарізати маленькими кубиками, часник подрібнити. У маслі, що залишилося обсмажити кабачок з часником, 4 хв. Посолити і поперчити за смаком. Крок 5
Прямокутну форму для запікання змастити маслом, дно застелити пергаментом. Змоченими в холодній воді руками викласти на дно третину фаршу і розрівняти. Розподілити зверху кабачки, накрити шаром з цибулі та моркви. Крок 6
Розкласти на овочі ще одну третину фаршу, а потім солодкий перець і помідори. Накрити шаром з залишився фаршу, змастити вершками і поставити в розігріту до 190 ° С духовку. Запікати 35-40 хв. Готовий хліб остудити у формі, перекласти на блюдо.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!