Тісто для пельменів, вареників мантії

Мені попалася цікава стаття, в якій особиста кухарка Н.С. Хрущова, Анна Григорівна Дишкант розповідала про улюблені страви керівника. Є в ній (статті) і рецепт особливого українського тесту, для пельменів і вареників. Я випробувала цей рецепт. Влаштувала тесту найсуворіший іспит, а саме-готувала манти. Тісто здало іспит на все 10+. Працювалося з ним добре, лепілось добре, що не рвалося. У закінченому вигляді тісто мало своє & laquo; я & raquo ;. Це перше тісто, яке в мантії НЕ приклеїлося до посуду (хоча я все завжди ретельно змащую), та й манти хоч і поряд, чи не приклеїлися і спокійно бралися, без пошкоджень. Із залишків тіста зварила супчик з лапшічкой. У вареному вигляді тісто теж дуже гарне. Єдине моє відступ, тісто замішувала в комбайні, а не руками.

Тісто для пельменів, вареників мантії

Інгредієнти

  • холодна вода 1 склянка
  • вершкове масло 50 г (розм'якшене)
  • яйця 2 шт.
  • сіль за смаком
  • борошно 3 склянки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготуйте стакан з холодною водою. Насипте борошно в тарілочку, зробіть в ній невелике заглиблення і покладіть туди грамів розм'якшене вершкове масло і яйця. Посоліть за смаком. Крок 2 Тепер робимо тісто. У лівій руці ви тримаєте стакан з холодною водою (стакан з водою прохолодний у холодильнику всю ніч), з нього тонким струменем Ллється воду в ту ж ямку, куди поклали масло і яйця. А правою рукою помішує тісто, щоб воно поступово густішала, ставало крутіше і крутіше. Крок 3 Коли вся вода змішалася з борошном, маслом, яйцями і сіллю, ви висипаєте на стіл трохи борошна і весь вміст тарілки вивалюєте на стіл. І продовжуєте місити тісто на столі Корисна порада

Це прісне тісто для вареників і пельменів не повинно бути тугим. Таке тісто легко розкочується і не рветься. Коли тісто готове, йому потрібно відпочити в закритому посуді. Час який піде на начинку буде досить для відпочинку.

0/5 (0 Reviews)