Дуже смачний, ситний, ароматний пиріг! Бажано фарш готувати самостійно!
Рецепти наших бабусь x Інгредієнти
- молоко – 1 ст. в тісто
- яйце – 1 шт. в тісто
- масло рослинне – 0,5 ст. в тісто
- цукор – 1 ст. л. в тісто
- сіль – 1 ч. л. в тісто
- борошно – 3-4 ст. в тісто
- дріжджі швидкі – 0,5 пакета в тісто
- фарш свинячий – 300 400 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- цибуля зелена – 1 пучок
- перець духмяний
- масло рослинне для смаження
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Цибуля ріпчаста порізати півкільцями, обсмажити на маслі, додати фарш і на повільному вогні расщіпіть фарш, помішуючи виделкою; Прибрати фарш з плити (він повинен залишитися напівсирим); До начинці додати сіль і перець за смаком, розмішати, остудити; Крок 2
Приготувати дріжджове тісто (я готую в х/б), тісто має бути в міру крутим, збільшеним в 2-3 рази; Тісто розділити на 3 рівні частини; Глибоку сковороду змастити маслом, зелена цибуля нашаткувати; 1 частину тіста розкачати в корж, викласти її на сковороду; На корж викласти 1/2 частину начинки, відступаючи від краю, посипати 1/2 частиною цибулі; Крок 3
Розкачати 2-ю корж, накрити нею начинку, краї защипнути; Крок 4
Знову викласти фарш, цибулю і накрити останньої коржем; Краї всіх коржів добре защипнути між собою; Закрити пиріг кришкою і готувати на повільному вогні, спочатку підсмаживши з одного боку, потім перевернути і готувати на іншій стороні; Загальний час готування приблизно годину – півтора; Важливо, щоб пропеклась середина; Готовий пиріг вийняти, скропити водою, накрити рушником і дати постояти 10-15 хвилин;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!