ЛЮЛЯ-КЕБАБ У ДУХОВЦІ на шпажках

Люля-кебаб в духовці на шпажках можна готувати в будь-який час року, не турбуючись про примхи погоди. Звичайно, на відкритому вогні блюдо виходить більш ароматним, так як насичується димком, але за смаком домашній варіант практично не поступається & laquo; вуличного & raquo ;. Секрет успіху люля-кебаб в духовці на шпажках & mdash; в ідеально вимішати фарші: він повинен стати в'язким і не розвалюватися під руками. Традиційно в нього додають цибулю ріпчасту, але наш варіант, із зеленим, також має право на існування. В цьому випадку люля-кебаб буде відрізнятися більш делікатним і свіжим смаком. & Nbsp;

Інгредієнти

  • м'якоть баранини – 1 кг
  • часник – 3 зубчики
  • петрушка – 70 г
  • кріп – 40 г
  • базилік – 20 г
  • кінза – 50 г
  • зелена цибуля – 30 г
  • сіль – 15 г
  • мелений чорний перець – 8 г
  • мелений коріандр – 8 г
  • мінеральна вода без газу – 50 мл

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ЛЮЛЯ-КЕБАБ У дУХОВЦІ на шпажках

Підготуйте шпажки для люля-кебаб в духовці. Для цього помістіть їх в миску і залийте холодною водою. Залиште на 1 годину. Завдяки такій процедурі шпажки стануть вологими і не будуть горіти при смаженні. Крок 2

Часник для люля-кебаб очистіть і дрібно порубати. Петрушку, кріп, базилік, кінзу і зелена цибуля вимийте і добре обсушити на паперовому рушнику. Дрібно наріжте. Крок 3

М'якоть баранини для люля-кебаб пропустіть через м'ясорубку з дрібними гратами. Потім викладіть на робочий стіл і ретельно розминайте руками, періодично відбиваючи об стіл, протягом 10 хвилин. Крок 4

До одержали фаршу для люля-кебаб додайте подрібнений часник і всю зелень. Всипте сіль, перець, коріандр і влийте мінеральну воду. Ретельно перемішайте. Крок 5

ЛЮЛЯ-КЕБАБ У ДУХОВЦІ на шпажках

Шпаги для люля-кебаб викладіть з миски з водою. Сформуйте на них довгі котлетки. Викладіть на деко. Запікайте в духовці, нагрітій до 190 & deg; C, 15 хвилин. Потім переверніть і запікайте ще 15 хвилин. Корисна порада

Зробити смак і аромат люля-кебаб в духовці на шпажках надзвичайно виразним здатна копчена паприка, тому, якщо у вас вона є, обов'язково додайте до м'яса одну-дві чайні ложки цієї чудової спеції.

До речі

Люля-кебаб в духовці на шпажках можна подати на стіл з відвареним рисом або & nbsp; салатом зі свіжих овочів, доповнивши індійським каррі або грецьким йогуртовим соусом дзадзики.
& nbsp;

0/5 (0 Reviews)