Люля-кебаб традиційно готують з жирної баранини, але ми вам пропонуємо приготувати більш дієтичний варіант люля з курки з овочами
Інгредієнти
- 200 г курячого філе (грудка)
- яйце – 1 шт
- 100 мл вершків жирністю 33%
- цибуля-шалот
- 1 пучок зеленого салату “лолло-россо”
- 20 г сиру “гауда”
- по 20 г солодкого перцю (червоний, жовтий, зелений)
- по 0,5 ч. л. куркуми, перцевої суміші і часниковою приправи
- по 1 ч. л. приправи до курки, сушеного кропу і петрушки
- рослинне масло – 2 ст.л.
- помідори черрі
- вино біле сухе
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Курячі грудки без шкіри тонко відбити і подрібнити ножем. Болгарський перець 3 кольорів (червоний, жовтий, зелений) промити і нарізати дрібними кубиками. Таким же чином нарізати цибулю-шалот і сир “гауда”. Крок 2 Додати яйце, петрушку, кріп, перцеву суміш і часникову приправу. Все ретельно перемішати з подрібненим курячим м'ясом. Отриману суміш сформувати у вигляді люля на бамбукові шпажки і викласти на деко або сковороду, попередньо змазані маслом. Крок 3 Помістити в духовку, готувати при температурі 180 ° С протягом 12 хв. Крок 4 Для приготування соусу випарити вино, додати вершки, приправу до курки, куркуму і готувати на невеликому вогні до загусання. Готові курячі люля викласти на тарілку, прикрасити помідорами чері і листям салату, підлити соус.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!