МАНТИ З м'ясом

Тісто для мантів нічим не відрізняється від пельменного & ndash; воно так само вимішує і & laquo; расстаівается & raquo ;. А ось фарш зовсім інший. По-перше, туди не додають & nbsp; свинину. А для того щоб фарш вийшов ніжним і соковитим, в нього кладуть & nbsp; курдючное або нутряне бараняче сало і гарбуз. По-друге, манти варять тільки & nbsp; на пару в спеціальних каструлях, так званих манти-касканах. & Nbsp; Готові манти заправляють катиком (кислим молоком, заквашених спеціальним способом) або сметаною. Дуже смачно заливати манти міцним м'ясним & nbsp; бульйоном, приправленим чорним меленим перцем і зеленню.

Інгредієнти

  • 700 г баранини
  • 300 г яловичини
  • 100 г курдючного або нутряного сала
  • гарбуз – 500 г
  • 6 цибулин
  • борошно – 500 г
  • яйце – 1 шт.
  • сіль
  • вода

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

МАНТИ З м'ясом

З борошна, яйця і води замісити круте тісто. Загорнути у вологу серветку і відкласти на 30 хв.
Гарбуз вимити, очистити і нашаткувати. М'якоть баранини і яловичини порубати. * М'ясо для мантів рубають тільки вручну. Звичайно, можна відступити від правила і провернути м'ясо через м'ясорубку, але це вплине на смак страви. Лук очистити, нашаткувати і додати в фарш. Лука повинно бути багато – це також одна з особливостей страви. Посолити, поперчити. Крок 2

МАНТИ З м'ясом

Сало нарізати шматочками величиною з крупну квасоля, додати в фарш. Туди ж покласти гарбуз і перемішати. Крок 3

МАНТИ З м'ясом

З тіста скачати товсті джгути діаметром 2,5-3 см і розрізати їх на шматочки по 2,5-3 см завдовжки. Кожен шматочок розкрутити між долонями, щоб вийшов кульку. Крок 4

МАНТИ З м'ясом

Розкачати кожен кульку в плоску корж товщиною приблизно 2 мм. Крок 5

МАНТИ З м'ясом

На кожен коржик покласти по 1 ст. л. фаршу. Великим і вказівним пальцями обох рук підтягти тісто від країв до середини і з'єднати два краю, щільно притискаючи їх пальцями.

Повернути мант одним з розкритих-решт до себе. Підняти край тесту за середину і підтягнути його до виліпленого шву так, щоб вся начинка була повністю закрита. Защипати цей край. Перевернути мант іншою стороною і так само защипати другий край. Якщо тісто погано з'єднується, змочити руки водою.

Зліплені шви повинні бути схожі конфігурацією на витягнуту по горизонталі букву “Н”. Крок 6

МАНТИ З м'ясом

Взяти куточки, які є як би нижньою частиною “ніжок” букви, підтягнути їх один до одного і з'єднати. Розгорнути мант до себе неслепленной стороною і повторити операцію. Закрити вологою серветкою готові манти, щоб тісто не пересихало.

Грати манти-каскана рясно змастити вершковим або рослинним маслом. Розкласти на них манти так, щоб вони не стикалися між собою, збризнути холодною водою і варити при закритій кришці 40-45 хв.

0/5 (0 Reviews)