В кухнях країн Магрибу досить часто готують в одній каструлі або Тажіна і м'ясо, і овочі, і бобові, і яйця. Родзинка цієї страви & ndash; приправа рас ель ханут, саме вона надає фрикадельок такий багатий аромат. У повній версії цієї приправи може бути змішане до 50 різних спецій.
Інгредієнти
- 1 середня цибулина
- 3 ст. л. оливкового масла
- 50 г сухарів з білого хліба
- 300 г фаршу з баранини
- 5 яєць
- 1/2 ч. Л. меленої кориці
- 2 зубчики часнику
- 1 середній цукіні
- великий пучок кінзи
- 800 г консервованих шматочків помідорів у власному соку
- 300 г консервованої білої квасолі
- 2 ч. Л. меду
- 1 ч. л. суміші спецій рас ель ханут
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Очистіть цибулю і наріжте маленькими кубиками. Розігрійте велику сковороду з високими бортиками і обсмажте цибулю на середньому вогні в 1 ст. л. оливкового масла до м'якості, потім остудіть. Крок 2
Змішайте цибулю з сухарями і пропустіть через м'ясорубку, додайте до баранів фаршу. Туди ж покладіть 1 яйце, корицю, 1/2 ч. Л. солі і добре поперчіть. Ретельно вимісити фарш і злегка відбийте його, піднімаючи над мискою і кидаючи. Вимішаний фарш покладіть в миску, затягніть харчовою плівкою і залиште на 15 хв. Крок 3
Мокрими руками сформуйте з фаршу 24 фрикадельки розміром з волоський горіх. Крок 4
Налийте в сковороду масло, що залишилося і швидко обсмажте фрикадельки з усіх боків невеликими партіями. Готові фрикадельки перекладайте на тарілку і зберігайте в теплі. Крок 5
Очистіть часник, роздушіть ножем і порубати. Цукіні наріжте кружальцями завтовшки 5 мм. Кінзу порубаєте. Додайте часник в сковороду і смажте 3 хв., Потім покладіть цукіні і смажте по 2 хв. з кожного боку. Влийте помідори разом з соком, додайте квасолю (слив рідина з банки), мед і приправу рас ель ханут, половину кінзи і 300-350 мл води. Перемішайте і тушкуйте до м'якості, 10 хв. Крок 6
Додайте в сковороду нут і фрикадельки, акуратно перемішайте і доведіть до кипіння. Зробіть 4 поглиблення в соусі і розбийте в них по одному яйцю. Накрийте сковороду кришкою і готуйте 4-8 хв. на слабкому вогні, поки білки не побіліють, а жовтки злегка не загустеют. Зніміть фрикадельки з вогню, посипте блюдо залишилася кінзою і подавайте на стіл прямо в сковороді. Не забудьте про свіжих коржиках або м'якому хлібі: їх так смачно вмочати в соус!
Обов'язкові спеції в суміші рас ель ханут – це гвоздика, імбир, коріандр, кориця, зіра, мускатний горіх і гострий перець.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!