Маринад для свинини І реберець

Маринад для свинини І реберець

Інгредієнти

Для медово-імбирного маринаду:

  • 3 ст. л. меду
  • 5 см свіжого кореня імбиру
  • 120 мл соєвого соусу

Для солодкого маринаду з травами:

  • 6 гілочок чебрецю
  • 24 листочка червоного базиліка
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 лимон
  • 100 мл оливкової олії

Для соусу-маринаду песто:

  • 100 г зеленого базиліка
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г кедрових горішків
  • 120 мл оливкової олії
Для тайського маринаду:

  • 2 ст. л. червоної пасти каррі
  • 150 г натурального йогурту

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

маринад для свинини І реберець

Для солодкого маринаду з травами чебрець і базилік дрібно наріжте. Часник очистіть і подрібніть. З лимона дуже гострим ножем зніміть тонкий шар цедри і наріжте її соломкою, з м'якоті відіжміть сік. Крок 2

Маринад для свинини І реберець

Змішайте в мисці зелень, часник, цедру і сік лимона, цукор. Додайте оливкову олію і перемішайте. Маринують свинину від 1 до 6 год, реберця – не менше 30 хв. Крок 3

Маринад для свинини І реберець

для имбирно-медового маринаду імбир очистіть і натріть на дрібній тертці. Змішайте з медом і соєвим соусом. Добре збийте вінчиком або виделкою. Маринують свинину мінімум 2 год, краще добу. Реберця теж можна залишити на добу, але вистачить і 1 ч маринування. Крок 4

Маринад для свинини І реберець

для песто листя базиліка зніміть зі стебел (стебла не знадобляться). Часник очистіть і подрібніть. Крок 5

Маринад для свинини І реберець

Помістіть в чашу блендера зелень, часник і горіхи. Подрібніть до однорідності. Не вимикаючи мотор, влийте оливкову олію. Приправте сіллю і перцем. У такому маринаді ніжну свинину досить потримати 15 хв. Крок 6

Маринад для свинини І реберець

Для тайського маринаду просто змішайте йогурт з пастою каррі. Цей маринад вимагає витримування в не дуже холодному місці протягом 6-8 ч. Господині на замітку Замариновані м'ясо і птицю треба щільно накрити плівкою, фольгою або кришкою і поставити в холодильник. Крім того, м'ясо дуже зручно маринувати в зіплок-пакетах, із застібкою.

0/5 (0 Reviews)