Інгредієнти
Для медово-імбирного маринаду:
- 3 ст. л. меду
- 5 см свіжого кореня імбиру
- 120 мл соєвого соусу
Для солодкого маринаду з травами:
- 6 гілочок чебрецю
- 24 листочка червоного базиліка
- 4 зубчики часнику
- 2 ст. л. цукру
- 1 лимон
- 100 мл оливкової олії
Для соусу-маринаду песто:
- 100 г зеленого базиліка
- 2 зубчики часнику
- 50 г кедрових горішків
- 120 мл оливкової олії
- 2 ст. л. червоної пасти каррі
- 150 г натурального йогурту
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для солодкого маринаду з травами чебрець і базилік дрібно наріжте. Часник очистіть і подрібніть. З лимона дуже гострим ножем зніміть тонкий шар цедри і наріжте її соломкою, з м'якоті відіжміть сік. Крок 2
Змішайте в мисці зелень, часник, цедру і сік лимона, цукор. Додайте оливкову олію і перемішайте. Маринують свинину від 1 до 6 год, реберця – не менше 30 хв. Крок 3
для имбирно-медового маринаду імбир очистіть і натріть на дрібній тертці. Змішайте з медом і соєвим соусом. Добре збийте вінчиком або виделкою. Маринують свинину мінімум 2 год, краще добу. Реберця теж можна залишити на добу, але вистачить і 1 ч маринування. Крок 4
для песто листя базиліка зніміть зі стебел (стебла не знадобляться). Часник очистіть і подрібніть. Крок 5
Помістіть в чашу блендера зелень, часник і горіхи. Подрібніть до однорідності. Не вимикаючи мотор, влийте оливкову олію. Приправте сіллю і перцем. У такому маринаді ніжну свинину досить потримати 15 хв. Крок 6
Для тайського маринаду просто змішайте йогурт з пастою каррі. Цей маринад вимагає витримування в не дуже холодному місці протягом 6-8 ч. Господині на замітку Замариновані м'ясо і птицю треба щільно накрити плівкою, фольгою або кришкою і поставити в холодильник. Крім того, м'ясо дуже зручно маринувати в зіплок-пакетах, із застібкою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!