Якщо ви ще не можете назвати себе досвідченою господинею, приготуйте плов зі свининою в мультиварці, адже цей прилад значно полегшує шлях новачка до вершин кулінарної творчості. Вам залишається тільки правильно обробити всі інгредієнти страви і вчасно включати необхідні режими. Всі подробиці можна знайти в нашому простому і зрозумілому покроковому рецепті. Зауважимо, що смак плову зі свининою з мультиварки практично нічим не відрізняється від того, що готується в традиційному казані. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!
& nbsp;
Інгредієнти
- м'якоть свинини – 1 кг
- ріпчасті цибулини середнього розміру – 3 шт.
- морква – 1 кг
- часник – 2 головки
- довгозерний рис – 1 кг
- рослинне масло – 200 мл
- зіра – 1 ст. л.
- насіння коріандру – 1 ч. л.
- барбарис – 1 ст. л.
- сушений перець чилі – 2 шт.
- сіль – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Підготуйте мультиварку і інгредієнти плову зі свининою. М'ясо вимийте і добре обсушити. Цибулю очистіть. Морква вимийте і очистіть. Часник очистіть тільки від верхньої лушпиння. Крок 2 Підготуйте рис для плову. Насипте його в велику миску і потім ретельно промийте, кілька разів змінюючи воду. Остання повинна бути абсолютно прозорою. Крок 3 М'якоть свинини наріжте невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями, морква – довгими тонкими брусочками товщиною не більше 7 мм. Крок 4 Мультиварки включите в режим «Мультіповар» (температура 160 ° C) або «Жарка». Влийте в чашу рослинне масло і нагрійте його. Покладіть цибулю і смажте 5 хвилин. Додайте моркву. Смажте ще 5 хвилин. Крок 5 Додайте свинину, нарізану кубиками, і перемішайте. Смажте м'ясо разом з овочами протягом 10 хвилин. Періодично помішуйте, щоб інгредієнти не підгоріли. Крок 6 Зіру і коріандр розітріть пальцями. Додайте в мультиварку разом з барбарисом. Посоліть і готуйте 10 хвилин. Потім залийте окропом – так, щоб вона покрила м'ясо з овочами шаром 2 см. Покладіть сушений перець і готуйте 45 хвилин в режимі «Мультіповар» або «Гасіння». Крок 7 Викладіть в чашу мультиварки на м'ясо з овочами рівним шаром рис. Залийте через шумовку киплячою водою – так, щоб вона покрила крупу шаром 3 см. Варіть в тому ж режимі 10 хвилин. Крок 8 Втисніть в рис підготовлені головки часнику. Готуйте плов зі свининою 15 хвилин. Потім включите режим «Підігрів» і готуйте ще 20 хвилин. Відразу подайте плов на стіл. Корисна порада
Для приготування плову зі свининою найкраще використовувати саме цільні зерна коріандру і зіри (кумина), а не мелені, які, на жаль, зазвичай позбавлені насиченого аромату.
До речі Щоб смак плову зі свининою став цікавішим, замініть частину рослинного масла будь-яким доступним жиром, наприклад, салом. Просто наріжте його кубиками, витопити в чаші мультиварки, потім шкварки видаліть. Додайте рослинне масло і далі готуйте плов по рецепту. & Nbsp;
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!