Мексиканська ФРИКАДЕЛЬКИ

Фрикадельки виходять дуже м'якими, буквально тануть, а соус гарячий, гострий і дуже пікантний. Не лякайтеся нескінченного списку інгредієнтів, все досить звичне – така вже пряна мексиканська кухня.

Інгредієнти

  • 1 невелика біла цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 250 г яловичини (фарш)
  • 250 г свинини (фарш)
  • 70 г хлібних крихт
  • 1 ст. л. порубаних листя петрушки (можна більше)
  • 1 ст. л. порубаних листя м'яти (можна більше)
  • 1 ч. л. меленого кумина
  • 1/2 ч. Л. меленого запашного перцю
  • 2 ч. л. томатної пасти
  • 1/2 ч. л. гірчиці
  • 1 ч. л. Вустершірского соусу
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. з верхом каперсів, порубати
  • 2 варені яйця
  • морська сіль і перець
  • 180 мл молока
  • 80 г довгого рису, відвареного майже до готовності
  • 1 порція Smoky tomato sauce (готується окремо)

Для Smoky tomato sauce:

  • 1 банка консервованих томатів
  • оливкова олія
  • 1 невелика цибулина, порізана на часточки
  • 1-2 зубчики часнику
  • щіпка меленого кумина
  • морська сіль і перець
  • 80 мл червоного вина
  • 1 лавровий лист
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 гілочки чебрецю або орегано

  • щіпка цукру Демерара
  • 1-2 ч. л. пюре або соусу чіпотле
  • 150 мл води або курячого бульйону

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

< img class = "aligncenter" src = "/wp-content/uploads/2021/04/meksikanskie-frikadelki-68669df.jpg" alt = "Мексиканській ФРИКАДЕЛЬКИ" />

Приготуйте хлібні крихти. Для цього я подрібнюю черствий хліб в процесорі. Також подрібніть в процесорі цибулю і часник. Крок 2

Мексиканській ФРИКАДЕЛЬКИ

Подрібніть в процесорі цибулю і часник. Крок 3

Мексиканській ФРИКАДЕЛЬКИ

З м'яса робимо фарш (можна навіть в блендері) і добре перемішуємо з цибулею, краще руками. Крок 4

Мексиканській ФРИКАДЕЛЬКИ

Додайте хлібні крихти і інші інгредієнти крім молока, рису, варених яєць і Smoky tomato sauce. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Крок 5

Мексиканській ФРИКАДЕЛЬКИ

Тепер додайте порубані варені яйця і акуратно перемішайте. Крок 6

Мексиканській ФРИКАДЕЛЬКИ

Потім черга рису і молока. Фарш буде трохи рідкий, але не переживайте, так і повинно бути. Поставте його хвилин на 10-15 в холодильник. Крок 7

Мексиканській ФРИКАДЕЛЬКИ

А тепер займемося нашим Smoky tomato sauce. У сотейник додайте пару столових ложок оливкової олії і наш порізану цибулю. На несильному вогні обсмажте протягом п'яти хвилин цибулю, щоб він став прозорим. Якщо хочете отримати більш солодкуватий смак соусу, то готуйте цибулю від 5 до 30 хв. Додайте порубаний часник і кумін і продовжуйте готувати ще кілька хвилин. Приправте сіллю і перцем. Крок 8

Мексиканській ФРИКАДЕЛЬКИ

Коли цибуля почне змінювати свій колір, покладіть в сотейник трави, томати і цукор. Влийте вино, соус чіпотле і тушкуйте приблизно 5-10 хв. розминаючи томати дерев'яною ложкою. Додайте воду або бульйон і тушкуйте близько 20 хв. на несильному вогні. При необхідності додайте ще сіль або перець. Крок 9

Мексиканській ФРИКАДЕЛЬКИ

По закінченню готування пробийте соус занурювальним блендером (не забудьте перед цим вийняти лавровий лист). Крок 10

Мексиканській ФРИКАДЕЛЬКИ

З фаршу зробіть маленькі фрикадельки і викладіть їх в форму для запікання. Надішліть на деякий час в холодильник, поки готується соус. Крок 11

Мексиканській ФРИКАДЕЛЬКИ

Як соус буде готовий – залийте їм наші м'ясні кульки Крок 12

Мексиканській ФРИКАДЕЛЬКИ

Готуйте фрикадельки протягом 45 хв. при 180 градусах. Подавайте з гострими перцями і картоплею.

0/5 (0 Reviews)