Фрикадельки виходять дуже м'якими, буквально тануть, а соус гарячий, гострий і дуже пікантний. Не лякайтеся нескінченного списку інгредієнтів, все досить звичне – така вже пряна мексиканська кухня.
Інгредієнти
- 1 невелика біла цибулина
- 3 зубчики часнику
- 250 г яловичини (фарш)
- 250 г свинини (фарш)
- 70 г хлібних крихт
- 1 ст. л. порубаних листя петрушки (можна більше)
- 1 ст. л. порубаних листя м'яти (можна більше)
- 1 ч. л. меленого кумина
- 1/2 ч. Л. меленого запашного перцю
- 2 ч. л. томатної пасти
- 1/2 ч. л. гірчиці
- 1 ч. л. Вустершірского соусу
- 1 яйце
- 1 ст. л. з верхом каперсів, порубати
- 2 варені яйця
- морська сіль і перець
- 180 мл молока
- 80 г довгого рису, відвареного майже до готовності
- 1 порція Smoky tomato sauce (готується окремо)
Для Smoky tomato sauce:
- 1 банка консервованих томатів
- оливкова олія
- 1 невелика цибулина, порізана на часточки
- 1-2 зубчики часнику
- щіпка меленого кумина
- морська сіль і перець
- 80 мл червоного вина
- 1 лавровий лист
- щіпка цукру Демерара
- 1-2 ч. л. пюре або соусу чіпотле
- 150 мл води або курячого бульйону
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 гілочки чебрецю або орегано
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
< img class = "aligncenter" src = "/wp-content/uploads/2021/04/meksikanskie-frikadelki-68669df.jpg" alt = "Мексиканській ФРИКАДЕЛЬКИ" />
Приготуйте хлібні крихти. Для цього я подрібнюю черствий хліб в процесорі. Також подрібніть в процесорі цибулю і часник. Крок 2
Подрібніть в процесорі цибулю і часник. Крок 3
З м'яса робимо фарш (можна навіть в блендері) і добре перемішуємо з цибулею, краще руками. Крок 4
Додайте хлібні крихти і інші інгредієнти крім молока, рису, варених яєць і Smoky tomato sauce. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Крок 5
Тепер додайте порубані варені яйця і акуратно перемішайте. Крок 6
Потім черга рису і молока. Фарш буде трохи рідкий, але не переживайте, так і повинно бути. Поставте його хвилин на 10-15 в холодильник. Крок 7
А тепер займемося нашим Smoky tomato sauce. У сотейник додайте пару столових ложок оливкової олії і наш порізану цибулю. На несильному вогні обсмажте протягом п'яти хвилин цибулю, щоб він став прозорим. Якщо хочете отримати більш солодкуватий смак соусу, то готуйте цибулю від 5 до 30 хв. Додайте порубаний часник і кумін і продовжуйте готувати ще кілька хвилин. Приправте сіллю і перцем. Крок 8
Коли цибуля почне змінювати свій колір, покладіть в сотейник трави, томати і цукор. Влийте вино, соус чіпотле і тушкуйте приблизно 5-10 хв. розминаючи томати дерев'яною ложкою. Додайте воду або бульйон і тушкуйте близько 20 хв. на несильному вогні. При необхідності додайте ще сіль або перець. Крок 9
По закінченню готування пробийте соус занурювальним блендером (не забудьте перед цим вийняти лавровий лист). Крок 10
З фаршу зробіть маленькі фрикадельки і викладіть їх в форму для запікання. Надішліть на деякий час в холодильник, поки готується соус. Крок 11
Як соус буде готовий – залийте їм наші м'ясні кульки Крок 12
Готуйте фрикадельки протягом 45 хв. при 180 градусах. Подавайте з гострими перцями і картоплею.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!