Інгредієнти
Для соусу:
- вершки 35% – 500 г
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- масло рослинне
- сіль
Тісто:
- 500 г борошна
- 1 ст. води
- 1 яйце
- сіль – щіпка
Фарш:
- 350 г яловичини
- 1 шт. ріпчастої цибулі
- 2 ст. л. вершків або молока
- сіль, перець, базилік
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1 Яловичину, цибулю подрібнити. Додати сіль, спеції і вершки. Добре вимішати фарш. Крок 2 В широку миску просіяти борошно гіркою, зробити поглиблення і вилити холодну воду. Вбити яйце. Додати сіль. Замісити тісто. Місити, поки воно не стане відставати від миски. Залишити, прикривши рушником на 20 хв., А краще на 1 годину. Це треба для того, щоб тісто добре тяглося, було не пружним, а пластичним Крок 3 Тісто розділити на 2 частини. 1 частина тонко розкачати, подпиліть стіл борошном. Форму для пельменів посипати борошном і укласти зверху пласт тесту. Щоб воно не рвалося, його треба спочатку намотати на качалку, а потім розгорнути на форму. Крок 4
В поглиблення викласти фарш, злегка приминаючи. 2 частину тіста розкачати і викласти зверху на фарш. Крок 5
Качалкою акуратно, починаючи з центру не сильно натискаючи, прокатувати по тесту. Як тільки малюнок проступить, можна прокатувати з силою. Якщо катати відразу з силою, то фарш “з'їде”. Крок 6
Далі , відокремити тісто від краю форми, форму перевернути і акуратно постукуючи витягти пельмені. Крок 7
Залишилося тісто знову розкачати і зробити пельмені. Крок 8 Цибулю дрібно порізати і обсмажити в мультиварці на рослинній олії на режимі Жарка. Крок 9
Влити вершки, встановити режим Паста на 15 хв. Як тільки мультиварка отсігналіт, засипати 400 г пельменів, натиснути кнопку Старт. Після закінчення часу, пельмені готові.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!