ЯБЛУКА, ЗАПЕЧЕНІ З фаршу

Розмір яблук для цього чудесного страви залежить від віку і апетиту вашої дитини. Знаємо ми деяких маленьких діток, які і по два фаршированих яблука з'їдять, а іншим і половини занадто багато. Але якщо в тарілці щось залишилося & ndash; не турбуйтеся: яблука виходять такими смачними, що будь-яка доросла доїсть їх з величезним задоволенням.

& nbsp;

 ЯБЛУКА, ЗАПЕЧЕНІ З фаршу

Інгредієнти

  • 8 невеликих червоних не дуже солодких яблук
  • 400 г змішаного фаршу (свинина + яловичина)
  • 1-1,5 склянки пропареного рису
  • 2-3 склянки освітленого яблучного соку без цукру
  • 2 середні цибулини
  • 150 г твердого сиру (Емменталя, швейцарського)
  • 1 яйце
  • середній пучок петрушки
  • велика щіпка листочків чебрецю
  • нерафінована арахісове масло
  • сіль
  • нерафінована арахісове масло

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Рис промийте і замочіть приблизно на 1 ч. Потім відкиньте рис на сито, перекладіть в миску, додайте трохи арахісового масла і сіль, перемішайте. Крок 2 У яблук зріжте «кришечку» – верхню чверть. Виріжте серцевину і половину м'якоті. Яблука зсередини посоліть. Крок 3 Наріжте сир невеликими кубиками. Подрібніть цибулю, петрушку, яблучну м'якоть. Змішайте фарш з сиром, цибулею, петрушкою і яблучної м'якоттю, додайте яйце. Посоліть за смаком. Крок 4 Яблука начините вийшов фаршем. Форму змастіть рослинною олією. Викладіть у форму рис, зверху – фаршировані яблука, накрийте їх яблучними «кришечками», залийте 1 склянкою соку. Крок 5 Поставте форму в розігріту до 200 ° С духовку. У процесі запікання потроху додавайте сік в форму, щоб рис не пригоріла. Запікайте до готовності рису і фаршу, приблизно 40 хв. При необхідності, щоб яблука не підгоріли, а рис добре приготувався, форму можете накрити фольгою або зменшити температуру в духовці, збільшивши час запікання. При подачі посипте листочками чебрецю. Господині на замітку

Ми вам категорично не & nbsp; рекомендуємо купувати готовий фарш & ndash; ніколи не & nbsp; знаєш, з & nbsp; чого він & nbsp; зроблений. Для цієї страви купите 200 & nbsp; г & nbsp; пісної яловичини (задня нога, спина або лопатка) і & nbsp; 200 & nbsp; г свинячої шийки з & nbsp; жирком & nbsp; і & nbsp; проверніть через м'ясорубку самостійно. Додайте рис в & nbsp; фарш і & nbsp; запікайте точно так же.

0/5 (0 Reviews)