Інгредієнти
- 6 великих картоплин
- 400 г свинячої шийки з жирком
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 яйце
- 1 ст. л. з гіркою нежирної сметани
- 0,5-1 ч. Л. меленої солодкої паприки
- мелений гострий перець, за бажанням
- мелений чорний перець – за смаком
- сіль – за смаком
- топлене свиняче сало або олію
- сметана для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Свинину двічі провернути в м'ясорубці, посолити і поперчити, додати паприку і гострий червоний перець, за бажанням. Крок 2
Влити в свинячий фарш 3-4 ст. л. холодної води, ретельно перемішати. Додати натертий на тертці часник, ще раз перемішати. Крок 3
Очистити цибулю і картоплю. Натерти спочатку цибулю, а потім картоплю на дрібній тертці, трохи віджати і злити сік. Крок 4
Збити зі сметаною яйце, додати в картопляну масу, перемішати, посолити, поперчити. Крок 5
У великій сковороді (діаметром 26-28 см) з товстим дном розігріти трохи сала або масла. Викладати пару ложок картопляного тіста, на них – ложку свинячого фаршу, зверху – ще трохи картопляного тіста, трохи прикрити м'ясо. Розрівнювати і смажити під кришкою до рум'яної скоринки. У сковорідці має вміститися 3 Драч. Крок 6
Акуратно перевернути Драч і смажити з іншого боку, також до рум'яної скоринки. Вогонь спочатку повинен бути сильним, щоб картопля «схопився», а потім його потрібно зменшити – адже в середині повинна пропектися свинина. Подавати Драч гарячими, зі сметаною.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!