МУСАКА В мультиварці

& nbsp;

& nbsp;

& nbsp;

Інгредієнти 1 кг фаршу з баранини
3 баклажана
3 великих помідора
2 ріпчасті цибулини
2 зубчики часнику
4-5 листочків свіжої м'яти
0,5 ч. л. меленої гвоздики
1 ч. л. меленого коріандру
мелений мускатний горіх на кінчику ножа
0,5 ст. борошна
сіль, перець
Для верхнього шару:
0,5 склянки пармезану
0,5 склянки борошна
1,5 склянки молока
1 яйце
2 ст. л. вершкового масла
2-3 гілочки петрушки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 МУСАКА В мультиварці

Підготувати мультиварку і інгредієнти. Крок 2

МУСАКА В мультиварці

Баклажани очистити від шкірки, нарізати на кружки товщиною 1 см. Викласти їх на обробну дошку, присипати сіллю і залишити на 10 хв. Коли баклажани дадуть сік, промити їх і ретельно обсушити паперовими серветками. Обваляти гуртки з обох сторін в просіяного борошна, покласти на тацю і дати постояти 3 хв. Крок 3

МУСАКА В мультиварці

Влити в чашу оливкова олія і включити режим «Жарка». Баклажани обсмажити по 2-3 хв. з кожного боку. Викласти їх на серветки, щоб видалити надлишки масла. Крок 4

МУСАКА В мультиварці

Сир натерти на дрібній тертці. Зелень петрушки подрібнити. Включити режим «Мультіповар», температуру 120 ° С на 20 хвилин. Вершкове масло розтопити. Всипати борошно, постійно помішуючи, 10 хвилин. Окремо збити віночком тепле молоко з яйцем і додати в чашу мультиварки з борошном, готувати, помішуючи, 10 хв. Додати тертий пармезан і зелень. Розмішати і перелити в миску. Крок 5

МУСАКА В мультиварці

Цибулю і часник очистити і подрібнити. Помідори вимити і нарізати кубиками. Змішати м'ясний фарш з цибулею, часником, помідорами, м'ятою, гвоздикою, коріандром і мускатним горіхом. Приправити сіллю і перцем. Крок 6

В мультиварку покласти рядами половину обсмажених баклажанів. Гуртки повинні трохи заходити один на одного. Зверху покласти половину підготовленого фаршу. Розрівняти поверхню і полити половиною приготованого соусу. Укласти другий шар баклажанів і фаршу. Знову розрівняти поверхню. Крок 7

Розподілити соус, що залишився рівним шаром по всій поверхні мусака. Встановити режим «Мультіповар» на 30 хвилин, температура 140 ° С. Потім відкрити кришку мультиварки і готувати ще 15 хвилин. Крок 8

МУСАКА В мультиварці

Мусака готова.

0/5 (0 Reviews)