М'ясне суфле з гірчичним соусом – це дуже ніжне, повітряне та смачна страва з незвичайним смаком. Пікантність і яскравий смак страви за рахунок гірчичного соусу. Рекомендую спробувати.
Boom святкових рецептів x Інгредієнти
- свинина (філе не жирне) – 250 г
- бульйон (м'ясний) – 100 мл
- масло вершкове – 15 г
- яйце куряче (велике) – 3 шт.
- борошно пшеничне – 1,5 ст.л.
- молоко (жир. 3,2%) – 200 мл
- горіх мускатний (мелений) – 0,5 ч.л.
- перець чорний
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> сіль
Для соусу:
- масло вершкове – 15 г
- молоко – 150 мл
- бульйон (м'ясний) – 150 мл
- крохмаль кукурудзяний – 2 ч .л.
- сік лимонний – 1 ст.л.
- томатна паста (або томатний кетчуп – 2 ст.л.) – 1 ст.л.
- сіль
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> гірчиця (дижонская) – 1 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготовим суфле. Відварити м'ясо в підсоленій воді з додаванням лаврового листа (1 шт) і перцю горошком (5 шт). Бульйон злити, м'ясо охолодити. Крок 2
охолоджене і порізане шматочками м'ясо викласти в чашу блендера і додати 100 мл м'ясного бульйону, перемішати і подрібнити блендером до однорідності. Крок 3
Відокремити жовтки від білків, білки прибрати в холодильник. Крок 4
розтопити в сотейнику вершкове масло і вмішати муку. Тонкою цівкою влити молоко і збити віночком. Приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом і продовжувати збивати до невеликого загустіння. Крок 5
Перекласти в соус подрібнене м'ясо і перемішати. Крок 6
Додати яєчні жовтки і ретельно збити. Зняти миску з вогню і добре остудити. Крок 7
Включити духовку на t 180 С. Окремо збити охолоджені білки з маленькою щіпкою солі в міцну піну, так, щоб не залишалося на дні рідини. Від цього залежить легкість суфле. Крок 8
1/3 частина білків змішати з м'ясною сумішшю, потім акуратно вмішати білки, що залишилися. Крок 9
Розкласти масу в силіконові формочки, заповнюючи їх повністю. Запікати суфле в розігрітій печі протягом 30-40 хвилин або до золотистого кольору. Під час запікання, духовку не відкривати. Готовність можна перевірити сухий лучиною. Після випічки, даємо час суфле охолонути і витягаємо з форм. Усадка буде, але невелика. Крок 10
Приготуємо до суфле простий, але смачний і остренький гірчичний соус. У сотейнику на маленькому вогні розтопити вершкове масло і вмішати в нього гірчицю. Крок 11
Крохмаль змішати з 3 ст. л. молока. Крок 12
Решту молока і бульйон поступово додати в сотейник, постійно помішуючи. В останню чергу влити молоко з крохмалем, посолити і віночком збивати до загустіння близько 5 хвилин. Перець мелений за бажанням. Для смаку і кольору можна додати томатну пасту або томатний кетчуп і дрібку цукру. Зняти соус з вогню, додати лимонний сік і тримати в теплі, ……. Крок 13
……. а перед подачею перелити в соусник. Крок 14
Готове суфле подаємо з соусом. Суфле дуже смачне і в теплом, і в холодному вигляді! Зверху суфле посипано меленим крекером. Крекер з додаванням цибулі, часнику і сиру. Крекер за бажанням. Крок 15
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!