Величний, брутальний, імпозантний і дуже привабливий. Своєю помітною зовнішністю він відразу привертає погляди оточуючих, інтригуючи своїм внутрішнім світом, підносячись на святковому столі серед салатів і закусок. І це все про нього, навіть не побоюся цього слова – про короля святкового столу з простим і скромним ім'ям & quot; М'ясний пеньок & quot ;. Начинки можна робити різноманітні і кожен раз він буде розкриватися по-новому.
Моє улюблене новорічне блюдо x Інгредієнти
- свинячі ребра 1,5 кг
- фарш свинячий 400 г
- фарш курячий 400 г
- ріпчасту цибулю 2 шт.
- печериці 600 г
- фісташки 120 г
- базилік свіжий (гілочки ) 3 шт.
- розмарин (гілочки) 2 шт.
- сіль 2 ч.л.
- перець мелений ( суміш) 2 ч.л.
- часник (головка) 1 шт.
- коньяк 5 ст.л.
- пармезан 50 г
- рослинне масло 3 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготувати всі необхідні інгредієнти. Крок 2
Ребра краще взяти одним шматком (або два шматки, якщо такого не знайдеться). Ребра промити і очистити від непотрібних плівочок, зайвий жир зрізати. Натерти з двох сторін сіллю, подрібненим перцем і половиною норми часнику, пропущеного через прес. Залишити маринуватися. Крок 3
Ріпчасту цибулю нашаткувати, половину норми печериць нарізати не дуже дрібно. Друга половина грибів нам знадобиться для прикраси. Крок 4
Обсмажити на олії цибулю до золотистого кольору. Додати шампіньйони і все обсмажити до рум'яного кольору. Крок 5
Як тільки гриби і цибуля будуть готові, всипати решту дрібно нашаткувати часнику. Перемішати, присолити, поперчити і злегка обсмажити. Зняти з вогню і злегка остудити. Крок 6
Поки остигає цибулю з грибами, а ребра маринуються , підготуємо форму для запікання … для цього підійде форма з високими рознімними бортиками. Її необхідно вистилати фольгою, залишаючи довгі краї. Крок 7
У мисці змішати два види фарша- свинячий і курячий. Додати очищені фісташки, дрібно порубані розмарин і базилік (спеції і трави можна взяти будь-які, по- смаку). Додати остиглі гриби, посолити і поперчити по- вкусу.Перемешать. Крок 8
У фарш влити коньяк , він додасть соковитості фаршу і аромат. Крок 9
До фаршу додати пармезан , він додасть додаткову родзинку начинці. Крок 10
У форму встановити ребра у вигляді кільця, м'ясний стороною всередину. Наповнити пеньок фаршем. Низ пенька сколоти шпажками, а верх зв'язати кулінарною ниткою. Крок 11
Фольгою укрити краю ребер так, щоб начинка залишалася відкритою. Поставити в розігріту до 180 190 * духовку, приблизно години на два. Якщо верх пенька підгоратиме, накрийте фольгою. Крок 12
Для прикраси пенька змішати в мисці 1 ст.л. рослинного масла і дрібку солі і цією сумішшю обмазати гриби. Крок 13
Через дві години, дістати пеньок з духовку і зверху встановити за допомогою зубочисток, гриби. Поставити пеньок назад в духовку приблизно хвилин на 15. Крок 14
Ну ось наш пеньок готовий. Його можна подавати відразу, з пилу- спеку. Крок 15
Але він залишається смачним і в охолодженому вигляді, тому підійде в якості холодної м'ясної закуски. Він відмінно тримає форму, ароматний і соковитий. Приємного новорічного апетиту!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!