Інгредієнти
- часник – 4 зубчики
- борошно – 500 г
- варення з червоної смородини – 50 г
- горіх мускатний
- копчене сало – 100 г
- печериці – 8 шт.
- яйце – 3 шт.
- масло вершкове – 250 г
- шматки черствого білого хліба – 3 шт.
- цибуля дрібний – 3 шт.
- коньяк (або бренді) – 2 ст. л.
- нарізана петрушка – 2 ст. л.
- свинина (шийна частина) – 150 г
- яйце (жовток) – 1 шт.
- щіпка меленої гвоздики
- портвейн – 2 ст. л.
- яловича печінка – 150 г
- курка (філе) – 700 г
- молоко – 4 ст. л.
- сіль – за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Розтерти в мисці вершкове масло з 2 яйцями і сіллю, влити 2 ст. л. води. Поступово просіяти в миску борошно і замісити тісто. Скачати його в кулю, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хв. Крок 2
Хліб замочити в молоці. Цибулю і часник очистити, крупно нарізати. Курку, свинину, печінку і гриби вимити, обсушити, нарізати разом з салом великими шматками і пропустити через м'ясорубку. Хліб віджати, покласти в фарш разом з цибулею і часником і ще раз пропустити через м'ясорубку. Додати залишився яйце, коньяк, прянощі, петрушку, сіль і перець, ретельно перемішати. Крок 3
На присипаному борошном столі розкачати 2/3 тесту в тонкий пласт. Крок 4
Змастити прямокутну форму маслом. Застелити тестом дно і боки форми, викласти в неї фарш. Крок 5
Розігріти духовку до 200 & deg; C. Розкачати тісто, накрити їм фарш і защипнути краю. В середині зробити невеликий отвір, вставити в нього трубочку з паперу. Змастити поверхню паштету жовтком і запікати приблизно 1 ч. Крок 6
Вийняти паштет з духовки і дати трохи охолонути. Варення і портвейн помістити в сотейник і, розмішуючи, нагріти на маленькому вогні. Зняти з вогню і залити через отвір усередину паштету. Дати повністю охолонути і прибрати на ніч у холодильник.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!